ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σάμος: Μέτρα για την μείωση του πληθυσμού των αγριογούρουνων – αποζημιώσεις ζητούν οι αγρότες

post-img

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων ζητά ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος.Οι αγρότες της Σάμου εδώ και ένα χρόνο έχουν απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς(Περιφέρεια, Δ/νση Γεωργίας, Δήμους, Δασαρχείο) και ζητούν να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις αγροτικές εκτάσεις.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι ενώ αφορμή για την νέα ανακοίνωση του Συλλόγου στάθηκε ένα ατύχημα με σύγκρουση αυτοκινήτου με αγριογούρουνο όπου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Από τη μεριά τους οι αγρότες αναφέρουν ότι έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και στα αμπέλια τους (των οποίων ο τρύγος θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες) και σε όλες τις καλλιέργειές τους με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά τους.

Ζητούν άμεσα να παρθούν μέτρα για τη μείωση πληθυσμού με ομάδες δίωξης, να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί με έκτακτο κονδύλι που θα βγει από την Περιφέρεια.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!