Αναχωρεί το Shtandart από το λιμάνι της Μύρινας για τον επόμενο προορισμό του…

Το εντυπωσιακό ρωσικό ιστιοφόρο ήρθε στη Λήμνο την Κυριακή και παρέμεινε στο λιμάνι έως και πριν λίγα λεπτά (πρωινό Τετάρτης) όπου κατά την παραμονή του, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς κατοίκους του νησιού να το επισκεφτούν, να περιηγηθούν και να το θαυμάσουν!
Το πλοίο συμμετέχει σε ερευνητική αποστολή στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας υπό την αιγίδα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πρόκειται για την αποστολή «Φλόγα του Τσεσμέ» και στο πλαίσιό της, θα ερευνηθεί η άγνωστη ρωσική παρουσία στα νησιά του Αιγαίου κατά τον 18ο αιώνα.
Στο πλαίσιο της αποστολής του Shtandart, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχια κινηματογράφηση στους τόπους αγκυροβολιών και καταβύθισης ρωσικών πλοίων. Μάλιστα, θα γίνουν ακόμη και γυρίσματα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας και της Ρωσίας.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της αποστολής είναι όχι μόνο οι εμπειρογνώμονες της UNESCO, ιστορικοί και τεχνοκρίτες, αλλά για πρώτη φορά η ομάδα περιλαμβάνει τους νέους εξερευνητές – Ρώσους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος και πέρασαν σε έναν δύσκολο διαγωνισμό

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here