Στην Λήμνο βρίσκεται το εντυπωσιακό ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart, που είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Αυτοκράτορα Μέγα Πέτρου του 18ου αιώνα.
Το πλοίο συμμετέχει σε ερευνητική αποστολή στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας υπό την αιγίδα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πρόκειται για την αποστολή «Φλόγα του Τσεσμέ» και στο πλαίσιό της, θα ερευνηθεί η άγνωστη ρωσική παρουσία στα νησιά του Αιγαίου κατά τον 18ο αιώνα.
Στο πλαίσιο της αποστολής του Shtandart, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχια κινηματογράφηση στους τόπους αγκυροβολιών και καταβύθισης ρωσικών πλοίων. Μάλιστα, θα γίνουν ακόμη και γυρίσματα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας και της Ρωσίας.
Επισκέψιμο στο κοινό της Λήμνου θα είναι από σήμερα στις 16:00 με 19:00 και Δευτέρα και Τρίτη από 13:00 -19:00
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της αποστολής είναι όχι μόνο οι εμπειρογνώμονες της UNESCO, ιστορικοί και τεχνοκρίτες, αλλά για πρώτη φορά η ομάδα περιλαμβάνει τους νέους εξερευνητές – Ρώσους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος και πέρασαν σε έναν δύσκολο διαγωνισμό

Ειδήσεις Σήμερα:
- Λήμνος: Μυστήριο στον περιφερειακό του Θάνους- Άγνωστοι έριξαν επαγγελματικό όχημα σε γκρεμό – Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης
- «Καυτό» διήμερο με 40άρια σε Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο – Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη
- Απάντηση της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΛΗΜΝΟΣ στην ανεξαρτητοποίηση Τσομπανέλλη: «Η ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τοξική αντιπολίτευση»
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



