ΒΙΝΤΕΟΛΗΜΝΟΣ

189 πρόσφυγες και μετανάστες μετέφερε από την Μυτιλήνη το AQUA BLUE – Δείτε βίντεο

post-img

Όπως έχει ενημερώσει το LimnosReport το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ακύρωσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του «AQUA BLUE» από Λαύριο για Άη Στράτη – Λήμνο – Καβάλα, ναυλώνοντας το πλοίο για να μεταφέρει  πρόσφυγες και μετανάστες από Σάμο, Χίο, Λέσβο στη βόρεια Ελλάδα…

Σήμερα Παρασκευή ξεκίνησε από το λιμάνι του Λαυρίου έφτασε στη Σάμο, εκεί επιβίβασε συνολικά 129 πρόσφυγες και μετανάστες, εν συνεχεία το πλοίο αναχώρησε για τη Χίο, επιβίβασε άλλους 284 και εν συνεχεία πήγε Μυτιλήνη στις 17:30 όπου επιβίβασε άλλους 189 με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καβάλας για να φιλοξενηθούν σε δομή στις Σέρρες

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν είναι άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου και έπειτα και τελούν σε καθεστώς κράτησης, χωρίς να δικαιούνται υποβολής αιτήματος ασύλου.

Επιστολή για την μεταγωγή έστειλαν στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη  οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, Β. Δωδ/σου, Ν. Δωδ/σου Λέσβου, Σάμου και Χίου και αναφέρουν: 

“Κτίριο Αρχηγέ

Σήμερα 20-03-2020 έχετε διατάξει να μεταφέρουν από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου 604 μετανάστες συνοδευόμενοι από 30 Αστυνομικούς και από τα νησιά του Νοτιου Αιγαίου περίπου 700 συνοδευόμενοι από άλλους 30 Αστυνομικούς. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες σε υπαίθριους χώρους σε διαφορά νησιά χωρίς να έχουν υποβληθεί σε κανένα έλεγχο για την κατάσταση της υγιές τους. Το αν έχει τηρηθεί η νομιμότητα σχετικά με τον αριθμό συνοδών για κάθε μεταγωγή δεν γίνετε λόγος. Άλλωστε από τις εγγραφές διαταγές σας προκύπτουν οι ευθύνες  σας σε περίπτωση που δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα (απόδραση, επεισόδια κ.α.). Αυτό που μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία είναι το γεγονός ότι    καλούνται οι συνάδελφοι μας ταξιδέψουν περίπου 23 ώρες  σε ένα κλειστό χώρο όπως είναι το συγκεκριμένο πλοίο που τους μεταφέρει με μοναδική προστασία μια μάσκα και ένα αντισηπτικό.

Με όλα τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως πρόβατα επι σφαγής ή θεωρείτε ότι το DNA μας έχει αντισώματα στον κορονοϊό. Επειδή δυστυχώς  δεν συμβαίνει το δεύτερο σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Είναι οξύμωρο από την μια να εκδίδετε καθημερινά διαταγές με οδηγίες για να προστατευτούμε  από την πανδημία και από την άλλη να διατάζετε υπηρεσιακές ενέργειες με τόση προχειρότητα. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι οποία  διαταγή  και αν έχει σταλεί μοναδικό σκοπό έχει προστατευτείτε εσείς και να καλυφθείτε από τυχών ευθύνες που θα σας αποδοθούν.

Κύριε Αρχηγέ

Οι ώρες είναι κρίσιμες για την χώρα και για όλους μας και οι συνάδελφοι μας έχουν αποδείξει ότι το έχουν αντιληφθεί με την στάση τους στον Έβρο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και όπου άλλου έχει χρειαστεί.

 Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι επιτελικοί που εκδίδουν τις διαταγές και δεν έχουν εκτελέσει ποτέ τέτοια καθήκοντα όπως αυτά που διατάζουν για να ξέρουν τις δυσκολίες, είναι ότι δεν ακούνε αυτούς που ξέρουν”

Δείτε εικόνες από την επιβίβαση στην Μυτιλήνη, όπου όπως δείχνουν τα μέτρα προστασίας αναφορικά με τον κορονοϊό  στους πρόσφυγες και μετανάστες είναι με μάσκες και γάντια….

https://www.youtube.com/watch?v=jisBONhEAQM

 

Παραχώρηση βίντεο και φωτογραφίες στο limnosreport Ηλίας Πότσης

Διαβάστε ακόμα:

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Άσυλου ναύλωσε το AQUA BLUE για να μεταφερθούν προσφυγές – μετανάστες (σύμβαση)

Φόρτωσε και έφυγε το «Aqua Blue» από τη Χίο με 284 προσφυγές- μετανάστες (βίντεο)

Μεταφορά προσφύγων-μεταναστών με το Aqua Blue… Άραγε θα απολυμανθεί το πλοίο σύμφωνα με τους κανόνες;

Επιβεβαίωση για το Aqua Blue – Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο της Παρασκευής…

Αντίδραση του Δημάρχου Λήμνου επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας για το ανεκτέλεστο δρομολόγιο του «Aqua Blue»

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!