Η 88 Στρατιωτική Διοίκησης «ΛΗΜΝΟΣ» στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των στελεχών της, των οικογενειών τους αλλά και των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:00 έως 20:00, με τη συνδρομή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ημερίδα Διατροφής με τίτλο, «Η Αξία της Μεσογειακής Διατροφής στο Ευ Ζειν – Ο Ρόλος των Λημνιακών Προϊόντων» .

          Στην Ημερίδα παρουσίασαν θέματα, Καθηγητές του Τμήματος του Πανεπιστημίου και οι κορυφαίοι Πανελληνίως επιστήμονες διαιτολόγοι της στρατιωτικής υγειονομικής υπηρεσίας αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Επιπλέον στο πλαίσιο της απόλυτης αξιοποίησης, του υπηρετούντος τη θητεία στρατιωτικού προσωπικού, συμμετείχε και οπλίτης θητείας με ανάλογη επιστημονική εξειδίκευση.

          Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

Καλωσόρισμα Δκτη 88ΣΔΙ – Εκπροσώπου Πανεπιστημίου Αιγαίου

1η Παρουσίαση

Παχυσαρκία – Καρκίνος: Δύο «Επιδημίες», μία Κοινή Απάντηση

Πέτρος Χαντζαρίδης, Αντισυνταγματάρχης(ΥΚ), DVM,RD,MSc Δντης Διαιτολογικού Τμήματος 401 ΓΣΝΑ

2η Παρουσίαση

Καρδιαγγειακές Παθήσεις: Πρόληψη από Παραδοσιακά Τρόφιμα Λήμνου

Χαράλαμπος Καραντώνης Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

3η Παρουσίαση

Λειτουργικά Τρόφιμα και Αντιοξειδωτικά Συστατικά της Διατροφής: Ο Ρόλος τους στην Προαγωγή της Υγείας

Αντώνιος Κουτελιδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

 

4η Παρουσίαση

Κιρκάδιος Ρυθμός: Ο Ρυθμός της Ζωής, από την Διατροφή και την Άσκηση, στον Ύπνο

Άγγελος Βλαχογιάννης, Στρατιώτης(ΠΒ), MSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

5η Παρουσίαση

Σύγχρονες Διατροφικές Παγίδες

Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

         

          Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Διοικητής της 88 ΣΔΙ, ο Δκτης της 130 ΣΜ, οι Δκτες των ετέρων Κλάδων των ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, ενώ δεν ορίσθηκαν αντιπροσωπείες στελεχών. Το ακροατήριο αποτελούνταν από οικογένειες στελεχών, από φοιτητές του Τμήματος του Πανεπιστημίου και από πολίτες της Λήμνου. Η εκδήλωση κρίνεται άκρως επιτυχημένη καθώς κινητοποίησε και διατήρησε το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα η αίθουσα που αποτελεί τη μεγαλύτερη στη Νήσο να μην επαρκεί για την αθρόα προσέλευση.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ