ΛΗΜΝΟΣ

Απάντηση στον φοιτητή από έναν Λημνιό, κατά πόσο τελικά η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.

post-img

Φίλε μου φοιτητή χωρίς κακία σου απαντώ

Αξιοφίλτατε φοιτητή μου, διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο σου και σεβόμενος πάντα το δικαίωμα του να εκφράζουμε την άποψη μας ελεύθερα, πρέπει να ομολογήσω ότι, ναι είτε αριστερά, είτε φασιστικά δόγματα προσπαθούν απεγνωσμένα να εκμεταλλευτούν το θέμα αυτό προς όφελος τους.

Δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε ανάπτυξη του θέματος ποιος από τους 2 αυτούς είναι σωστός και ποιος λάθος, ούτε να επικαλεστούμε ντοκουμέντα του παρελθόντος με δηλώσεις από τις 2 πλευρές που μόνο ντροπή μου φέρνουν στο νου μου, ο ένας να δηλώνει υποταγή στους Βούλγαρους ο άλλος να δηλώνει ψευτουπερασπιστής της αθάνατης ελληνικής φλόγας πίσω από ναζιστικούς χαιρετισμούς. Πρέπει όμως να σου ομολογήσω ότι διαφωνώ κάθετα μαζί σου στο υπόλοιπο κείμενο σου.

Φίλε μου, το θέμα ναι είναι αν η Μακεδονία είναι τελικά ελληνική και αν η εκάστοτε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει και να νομιμοποιεί στο όνομα της Ελλάδος και του λάου της το όνομα αυτό, να το χρησιμοποιεί μια άλλη ας πούμε χώρα, μιας και μόνο χώρα δεν είναι ακριβώς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Φίλε μου φοιτητή, δεν είναι άκρο η ακραίο να προσπαθείς να δώσεις με όποιο τρόπο μπορείς το πετύχεις ή όχι το μήνυμα σε αυτούς που σε κυβερνούν, ότι κάποια πράγματα αποδεδειγμένα, δεν είναι προς διαπραγμάτευση και ειδικά αν αυτό έχει να κάνει με το όνομα και όχι όρο όπως το αποκαλούν στα Μ.Μ.Ε Μακεδονία. Το θέμα λοιπόν, είναι και θα είναι, όχι αν η Μακεδονία είναι ελληνική #γιατί αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο#, αλλά γιατί όσοι κατέβηκαν ή θα κατέβουν στους δρόμους,  θα πρέπει να τους πούμε όλους αυτούς αριστερούς ή φασιστές ή θύματα πλάνης μιας και σαφώς και θα υπάρχουν πάντα σαν μειοψηφία ανάμεσα στον αγανακτισμένο απλό λαϊκό Έλληνα όλα αυτά τα μιάσματα, γιατί να μην αποκλείσουμε με το μυαλό μας την μειονότητα αυτών των μιασμάτων  και να ενστερνιστούμε την πλειοψηφία, που απλά ωρύεται γιατί πουλάν ένα κομμάτι της χώρας –και ας φανώ λαϊκός με αυτό που θα πω– που ναι έχει χυθεί αίμα και ξέρεις κάτι; Δεν έχουμε το δικαίωμα να το απαρνηθούμε αυτό το αίμα προς χάριν και τέρψη άλλων παραγόντων.

Αυτός που φταίει φίλε μου, είναι αυτός που λέει, ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, αυτός που φταίει φίλε μου, είναι ο κάθε πολιτικός που άλλα λέει και άλλα κάνει, αυτός που φταίει φίλε μου, είναι ο απλός Έλληνας που δεν κάνει την χάρη σε κάποια υβρίδια όπως τα αποκαλείς να κάτσει στο κ@λο του άλλα προτιμά να τους ξεμπροστιάσει μέσα από μια πορεία για το θέμα αυτό και να τους δώσει το μήνυμα τι να περιμένουν μελλοντικά.

Ο Έλληνας φίλε μου, σαφώς και επηρεάζεται από αυτά τα υβρίδια, αλλά μην τον θεωρείς ηλίθιο τα βλέπει και απλά τους γραφεί στα κατάστιχα και αυτά τα υβρίδια νομίζουν ότι παίζει το δικό τους παιχνίδι, αλλά στην τελική ο απλός Έλληνας παίζει σε άλλο ταμπλό, το δικό του παιχνίδι βγαλμένο μέσα από την ιστορία του, όχι όπως του το έμαθαν στο σχολείο, αλλά όπως του το είπε ο παππούς του, που του το είπε ο προπάππους του, τότε για εκείνο τον καιρό και όπου έτσι απλά, στόμα με στόμα, ο Έλληνας δεν ξεχνά από την μνήμη του τι είναι δικό του και τι όχι.

Δεν θα δεις τον απλό Έλληνα να αποζητά αλυτρωτισμούς χαμένων πατρίδων, αλλά αναμνήσεις  από αυτές τις πατρίδες , δεν θα δεις τον απλό Έλληνα να λέει ωχ μωρέ ας πουν Μακεδονία και την Τουρκία δεν με νοιάζει, δεν θα δεις τον απλό Έλληνα να πει τα δικά μου δικά σου και τα δικά σου πάλι δικά σου, όχι φίλε μου, αυτό μπορούν να το ξεχάσουν όσοι νομίζουν ότι εύκολα μπορούν να τον κάνουν υποχείριο τους, όσο απλό και αν φαίνεται.

Μην αποκαλείς λοιπόν τον απλό Έλληνα υβρίδιο ή φασίστα που την σπάει στα αριστερά κόμματα, πίστεψε με, τους έχει χ@σμ@νους όλους ακριβώς γιατί είναι απλός και λαϊκός και τσαμπουκάς για ότι του ανήκει. Άρα αυτός που φταίει για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, είναι αυτός που θα πιει στα μούτρα του απλού Έλληνα και θα του πει ρε βλάκα η Μακεδονία δεν είναι ελληνική ή πάμε με πόλεμο να περάσουμε αυτό που θεωρούμε σωστό, αυτόν τον λείπαμε και όπως λέει και μια ρήση παλιά του δρόμου «Μεγάλε κόφτο, γιατί άμα σε πετύχω στην γωνιά θα κλάψεις άσχημα».

Αναφέρεις κάπου λέγοντας ότι, «αυτός που φταίει είναι αυτός που καλλιεργεί το φανατισμό αυτός που καλλιεργεί το χάος. και στην προκειμένη περίπτωση αυτός που έβαλε τους σπόρους έχει κόκκινο χρώμα, και ανέθεσε στον μαίανδρο να τους ποτίζει» ωπα, ωπα πάρτο λίγο αλλιώς, αν πεις ότι ο φασισμός τους ποτίζει το δέχομαι, ο μαίανδρος όμως; Να πάμε λίγο στην αρχαία Ελλάδα τι ήταν αυτός ο μαίανδρος; Ας μην το αναλύσουμε, απλά ας μην λέμε και χρησιμοποιούμε εκφράσεις και σχήματα και λέξεις ή ότι άλλο θες που δεν μας ανήκουν στην σημερινή ιστορία μας και ας μην τις στιγματίζουμε μόνο και μόνο επειδή κάποιοι βλάκες προσπαθούν να ενστερνιστούν το μαίανδρο προς όφελος τους, άσχετα που όπως σου προ είπα ο απλός Έλληνας ξέρει και δεν την πατάει με απατές.

 

Λες και αναφέρεις σωστά, ότι πρέπει να το αντιληφθούμε σύντομα το όλο θέμα γιατί είναι χρέος μας……. ωπα ωπα, όχι δεν είναι χρέος μας, δεν χρωστώ σε κανένα, απλά είναι υποχρέωση μας, γιατί άλλο χρέος μας και άλλο υποχρέωση μας, καθότι παραπέμπει σε ηθική ταξινόμηση του Έλληνα ως προς το τι οφείλει να κάνει και όχι τι χρωστάει.

 

Κλείνοντας φίλε μου φοιτητή, θα ήθελα να μου είχες αναλύσει περισσότερο αυτό που λες «η πικρία σε όλο αυτό είναι ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, καθώς με αυτήν την νοοτροπία όλων μας η ίδια η Ελλάδα δεν είναι». Και το λέω αυτό, ίσως γιατί με το μικρό μυαλό μου, είτε το πάρω κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά, η Ελλάδα μας, ήταν είναι και θα είναι, η χώρα που ξεχνά γρήγορα, θυμάται αργά, αλλά έτσι και θυμηθεί ποιος είναι ο Έλληνας και τι σημαίνει Ελλάδα για αυτόν, τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε αυτόν που θα βρεθεί  μπροστά του να του πει το αντίθετο,  κοινώς τρέχω, τρέχεις καμπανάκια και μ@λ@κιες δεν έχει.

Υπογραφεί ένας απλός Έλληνας κάτοικος αυτού του τόπου.

 

 
 
 
 
Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα
 
 
 
 


Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!