Ύστερα από μια διαδρομή 25 χρόνων στην φωτογραφία, οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις καθώς και η οικονομική συγκυρία οδήγησαν τον φωτογράφο Γιώργο Κοντέλλη ξανά στο σημείο από όπου το ταξίδι ξεκίνησε: στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λήμνο.

 

Στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Dreamland” που παρουσιάζεται στην Αποθήκη της Μύρινας, ο Γιώργος Κοντέλλης εκθέτει κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό: φωτογραφίες με μια διαφορετική ματιά, με φαντασία παρά την οικειότητα τους.

Όπως εξηγεί και ο δημιουργός:

“Φωτογραφίζοντας γνώριμα και αγαπημένα τοπία επαναπροσδιορίζω μέσα μου την έννοια του τοπίου​ αφήνοντας την φαντασία να εμπλακεί με την πραγματικότητα σε έναν αγώνα ισότιμο. Η εξιδανικευμένη εικόνα του νησιού και η καθηλωτική ομορφιά του τοπίου αναμειγνύονται στο μυαλό και στην καρδιά μου αναπαράγοντας έναν τόπο ονειρικό όπου φύση και άνθρωπος ζουν σε αρμονία. Χρησιμοποιώντας την φωτογραφία πέρα από το φάσμα που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει προσπαθώ να εξερευνήσω το κομμάτι του ονείρου και να παραθέσω εικόνες που η ματιά μου δεν τις αναγνωρίζει άμεσα, όμως το μυαλό μου τις αποδέχεται ως οικείες και υπαρκτές.”

 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2017. Τα εγκαίνια τις έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 30 Ιουνίου στις 20:30.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here