
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Θανιωτών Αμερικής «Θάνος» το βράδυ του Σαββάτου διοργάνωσε στην κοινοτική αίθουσα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν τον τρίτο ετήσιο χορό, στον οποίο συμμετείχε και ο Παναγιώτης Λαντούρης, ο οποίος είχε έρθει αποκλειστικά γι αυτή την εκδήλωση από την Λήμνο.

Συμμετείχε επίσης και το Χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής το οποίο παρουσίασε παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Ψαρά, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που προ τριών ετών ένωσαν τις δυνάμεις και προέβησαν στην επανίδρυση του Συλλόγου που είχε ιδρυθεί προ πέντε περίπου δεκαετιών και είχε ατονήσει.
«Η αγάπη όλων μας για το χωριό μας λειτούργησε ως κίνητρο να τον ξαναζωντανέψουμε με την ελπίδα και ευχή να μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να συνδεθούν με αυτόν τον ευλογημένο τόπο», επεσήμανε η πρόεδρος των Θανιωτών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης η πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντμ υποψήφια δήμαρχος ΝΥ, Νικόλ Μαλλιωτάκη καθώς επίσης εκπρόσωποι της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν και άλλων ομογενειακών οργανώσεων.

Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη




πηγη: ekirikas.com
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




