Με ενημερωτικό υλικό, φωτογραφίες και συζητήσεις με τους πολίτες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Μύρινας παρουσίασαν το πρωί τις ευρωπαϊκές δράσεις του σχολείου στην πλατεία Υψιπύλης, με αφορμή τις Erasmus Days 2026.
Το σχολείο έχει να επιδείξει μια σημαντική ευρωπαϊκή πορεία, με 21 προγράμματα, 66 μαθητές, 33 εκπαιδευτικούς και συμμετοχές σε 15 χώρες. Από το πρόγραμμα Comenius το 2012 έως το Erasmus+, οι δράσεις προσφέρουν στους μαθητές ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, εξάσκησης ξένων γλωσσών και γνωριμίας με διαφορετικούς πολιτισμούς.
Η φετινή διοργάνωση συμπληρώνει δέκα χρόνια Erasmus Days, αναδεικνύοντας τις δεξιότητες του αύριο και τη σημασία των ευρωπαϊκών συνεργασιών για τη νέα γενιά.
Η δράση στην πλατεία Υψιπύλης αποτέλεσε μια όμορφη ευκαιρία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις δυνατότητες που προσφέρει η ευρωπαϊκή εμπειρία στους μαθητές της Λήμνου.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους – «Φρούριο» το Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις
- Λήμνος: Εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2026/ Τετάρτη 4 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου
- Αναστάσιος Γιάνναρος : Ο Λημνιός από το Βάρος που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ψηφιακή εκπαίδευση των παιδιών
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




