Δείτε τα βιογραφικά των επομένων 8 υποψήφιων από την παράταξη του Βαγγέλη Γιαρμαδούρου “Η Λήμνος μπροστά”.
Η Ιουλία Λυγδά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λήμνο. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μύρινας Λήμνου με γενικό βαθμό «Άριστα».
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Παιδαγωγική, με διακρίσεις και Υποτροφίες Επίδοσης από το Ι.Κ.Υ.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επέστρεψε στο αγαπημένο της νησί, τη Λήμνο με την επιθυμία να εργαστεί και να προσφέρει στον τόπο της και κατοικεί στη Μύρινα.
Διετέλεσε Διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου για 4 έτη και Υποδιευθύντρια του ΙΕΚ Μυτιλήνης. Επίσης εργάστηκε ως Εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Ι.Ε.Κ. Λήμνου.
Από το 2016 υπηρετεί ως φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Μύρινας.
Παρουσιάζει αξιόλογο συγγραφικό έργο: συμμετοχή στη συγγραφή βιβλίου για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, Δημοσιεύσεις και Άρθρα σε Επιστημονικά Περιοδικά, Κριτική Βιβλίου.
Γνωρίζει Αγγλικά και έχει άριστη γνώση των Νέων Τεχνολογιών (Η/Υ) με πιστοποίηση Α΄ και Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ και πτυχίο ECDL.
Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μύρινας Λήμνου για την τετραετία 2007 – 2010.
Διετέλεσε:
Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (2007-2011) με σημαντική δράση για τα σχολεία
Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λήμνου (Δ.Ε.Δ.Α.Π.Α.Λ.) – Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ( 2010-2011).
Έχει αναπτύξει έντονη και αξιόλογη δράση κυρίως στον τομέα της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης στο νησί της Λήμνου.
Διοργάνωσε πολλές σημαντικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου.
Ξεκίνησε, οργάνωσε και εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία καινοτόμα Προγράμματα Ανακύκλωσης, όπως η Συλλογή και Ανακύκλωση του βρώσιμου, χρησιμοποιημένου λαδιού, από όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, αλλά και από τις οικίες.
Επιπλέον πραγματοποίησε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία στη Λήμνο με θέμα την «Ανακύκλωση και προστασία – ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος» με δημοσιεύσεις άρθρων της στις τοπικές εφημερίδες και συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε. του Νομού Λέσβου. Παράλληλα οργάνωσε και πραγματοποίησε σειρά επιμορφωτικών ημερίδων, που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Επίσης διοργάνωσε και συντόνισε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, διάρκειας 100 ωρών.
Επιπλέον ως ενεργός και δραστήρια πολίτης του τόπου μας έχει υπάρξει μέλος σε Επιτροπές και Μητρώα:
• Ήταν μέλος της Τριμερούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (Τ.Σ.Ε.) Βορείου Αιγαίου και Γραμματέας της Περιφερειακής Εξεταστικής Επιτροπής Πιστοποίησης (Π.Ε.Ε.Π.) Βορείου Αιγαίου (2012 – 2013).
• Από το 2013 έχει ενταχθεί στο Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
• Από το 2007 είναι ενταγμένη στο Μητρώο Επιτηρητών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ήταν επιτηρήτρια στις εξετάσεις των Φορέων χορήγησης Πιστοποιητικών Πληροφορικής.
• Υπήρξε μέλος στην Επιτροπή Αξιολόγησης και αξιολογήτρια γραπτών δοκιμίων για επιλογή μαθητών στο πρόγραμμα EUROSCOLA επί τέσσερα έτη, 2011 – 2014.
Ο Αντώνης Στρογγυλός είναι ηλεκτρολόγος και ψυκτικός. Γεννήθηκε το 1979 στο Πορτιανού, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.
Ο Αντώνης έδειξε από μικρός την κλίση του προς τα τεχνικά επαγγέλματα. Αφού τελείωσε το Τεχνικό Λύκειο ως Ηλεκτρολόγος, συνέχισε τις σπουδές του σε ΙΕΚ, όπου πήρε το δίπλωμα ψυκτικού το 2002 και στη συνέχεια σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) όπου εκπαιδεύτηκε ως τεχνικός φυσικού αερίου το 2003. Μετά το τέλος των σπουδών του, αρχίζει να δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Λήμνο.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός του κλάδος και γενικότερα ο τόπος του, του δίνουν κίνητρο να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Έχοντας διατελέσει στο παρελθόν μέλος του συλλόγου ηλεκτρολόγων της Λήμνου καθώς και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πορτιανού, αποφασίζει να θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Η Λήμνος Μπροστά”.
Ο Νίκος Ρόκκος γεννήθηκε το 1973 στην Καλλιόπη της Λήμνου, όπου και μεγάλωσε. Στα 15 του χρόνια, μετακόμισε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ. Μετά την αποφοίτηση, εργάστηκε στους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επί μια 10ετία.
Η αγάπη του για τη Λήμνο τον οδηγεί στην επιστροφή του στο νησί το 2000, όπου κάνει οικογένεια και αποκτά τρία παιδιά. Από το 2000 έως σήμερα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στους τομείς της εστίασης, της διασκέδασης και της αλιείας. Όλα αυτά τα χρόνια είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέρους, στον οποίο έχει διατελέσει και πρόεδρος. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις ιπποδρομίες της περιοχής και με άλλες δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Κέρους.
Η μακρόχρονη ενασχόλησή του με τον τουρισμό τον έχει κάνει βαθύ γνώστη των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Το όραμά του για την περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη της Λήμνου, αποτελεί το κίνητρό του για την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Η Λήμνος Μπροστά».

Ο Κώστας Δήμου-Πλαφάς, γεννήθηκε το 1969 στο Κοντοπούλι, όπου κατοικεί και σήμερα.
Από μικρός ακόμα έδειξε ενδιαφέρον για την πρόοδο του τόπου του, μέσα από τη συμμετοχή του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντοπουλίου, του οποίου διατέλεσε πρόεδρος το 1989.
Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ασχολήθηκε αρχικά με τη μαγειρική. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή μαγείρων το 1991, εργάστηκε ως μάγειρας, αρχικά στη Γερμανία ως το 1994, και στη συνέχεια σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα ως το 1999.
Το 1999, αποφασίζει να αλλάξει επαγγελματικό κλάδο. Επιστρέφει στη Λήμνο και αρχίζει την ενασχόλησή του με τη γεωργία και τη μελισσοκομία. Βλέποντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του, αποφασίζει να εμπλακεί ενεργά με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοντοπουλίου, του οποίου έχει διατελέσει πρόεδρος.
Πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του για το πρόβλημα με τα αγριοκούνελα και συμμετέχει στη συντονιστική επιτροπή που συναντάται με τον Υπουργό Γεωργίας. Σήμερα, κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοντοπουλίου.
Ο Κώστας Δήμου-Πλαφάς είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ένα γιο και μία κόρη.

Ο Θοδωρής Κουκουνάρης, γνωστός και ως «Μάνικας», γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Μύρινα.
Από μικρός ακόμα ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και ασχολήθηκε με τον κατασκευαστικό τομέα ως εργολάβος οικοδομών.
Το 2013 αποφασίζει να αυτονομηθεί και ιδρύει τη δική του εργοληπτική επιχείρηση, η οποία ασχολείται με ιδιωτικά και δημόσια κατασκευαστικά έργα.
Με τα κοινά ασχολείται ανελλιπώς από το 2007, όταν και βάζει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλους Μύρινας Λήμνου.
Σήμερα, είναι μέλος του Λιμενικού Ταμείου Μύρινας.

Η Δέσποινα Κατσανέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μούδρο της Λήμνου, τόπο καταγωγής της μητέρας της. Ο πατέρας της κατάγεται από το Βάρος (οικογένεια Κατσανέρη). Ήταν επί 35ετίας καθηγητής στην Τεχνική Σχολή του Μούδρου, στην οποία διατέλεσε διευθυντής την τελευταία 20ετία.
Η Δέσποινα Κατσανέρη είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου Ιατρικής.
Έκανε το «Αγροτικό» της στο περιφερειακό ιατρείο του Μούδρου για δύο χρόνια και για άλλα δύο χρόνια ειδικότητα στην παθολογική κλινική του Γ.Ν. Λήμνου, υπό τον εξαίρετο ιατρό και τότε διευθυντή κύριο Περπερίδη.
Τα υπόλοιπα χρόνια της ειδικότητας της τα συνέχισε στην παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και Ρουμάνικα και συνεννοείται στα Γαλλικά.
Επειδή θεωρεί τη Λήμνο το πιο αγαπημένο μέρος, επέστρεψε μόνιμα πια το 2004 και άρχισε να εργάζεται στο Μούδρο ως ιδιωτική ιατρός. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε και ως συμβασιούχος γιατρός του ΙΚΑ. Από το 2004 και μέχρι τα μέσα του 2018 ήταν μόνιμο μέλος του επταμελούς του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου (γραμματέας, ταμίας ή τακτικό μέλος, ανάλογα με την τετραετία).
Έχει επιτελέσει δημοτικός σύμβουλος, μέλος στον Ο.Κ.Π.Α. και μέλος του συμβουλίου της «Πολιόχνης» από 2010 έως το 2014 με το συνδυασμό του κυρίου Χατζηδιαμαντή. Από το 2014 και μέχρι σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό της κυρίας Καλογήρου.

O Γιάννης Κατωμερίτης γεννήθηκε στο Μούδρο της Λήμνου το 1947. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κατωμερίτη και έχει τρία παιδιά και μία εγγονή.
Όντας πρωτότοκος γιος πολύτεκνης οικογένειας, έπρεπε να αρχίσει να εργάζεται από πολύ
μικρός για να στηρίξει την οικογένειά του, μην έχοντας την ευκαιρία να σπουδάσει. Επί
σειρά ετών ασχολήθηκε με το επάγγελμα του ξυλουργού, τέχνη στην οποία τον μύησε ο
πατέρας του, όντας και ο ίδιος ξυλουργός.
Η αγάπη του για τον τόπο τον ώθησε από το 1987 να έχω ενεργή και διαχρονική συμμετοχή
στα κοινά. Έχει διατελέσει σύμβουλος Κοινότητας Μούδρου, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής
ομάδας Άρης Μούδρου, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου, καθώς και μέλος του
συλλόγου Προστασίας Φύσης. Από το 2015 έως και σήμερα είναι πρόεδρος Κοινότητας
Μούδρου. Κίνητρό του είναι να συνεχίσει τη προσπάθεια που ξεκίνησε, γνωρίζοντας πλέον
από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ο Τριαντάφυλλος Κανταράς γεννήθηκε στην Αθήνα το Ιούνιο του 1969, από γονείς οι οποίοι κατάγονταν από τα χωριά Καλλιόπη και Πλάκα της Λήμνου και διέμεναν στην Μύρινα.
Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στο Γενικό Λύκειο της Μύρινας, φοίτησε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ΄ όπου και αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.
Ως Αξιωματικός υπηρέτησε σε αριθμό Μονάδων του Πεζικού καθώς και επιτελικές θέσεις στην Λήμνο, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, κλείνοντας την σταδιοδρομία του ως Διοικητής στο 285 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (Ατσική) απ΄ όπου αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη.
Φοίτησε σε όλα τα Σχολεία του Όπλου του και σε άλλα σχολεία επιμόρφωσης, όπως την Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, καθώς και την Διακλαδική Σχολή Πολέμου.
Είναι Πρόεδρος του Παρατήματος Λήμνου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και έχει διατελέσει γραμματέας του Συλλόγου Πολυτέκνων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, μέλος του συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μύρινας, μέλος του συλλόγου ”Φίλοι των ANZAC” και μέλος του Συμβουλίου του Α.Σ Αργοναύτες.
Διαμένει μόνιμα στην Μύρινα και είναι παντρεμένος με την Λίτσα Σαμαϊλίδου η οποία εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου. Έχει πέντε παιδιά, τρεις κόρες και δύο γιους.

Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.