Με την κατηγορία της κατασκοπείας συνελήφθησαν δυο Τσέχοι, ηλικίας 28 και 33 ετών, το μεσημέρι της Κυριακής στο Πλατύ της Λήμνου από αστυνομικούς του ΑΤ Μύρινας.
Σε έλεγχο που έγινε στη βιντεοκάμερα και στη φωτογραφική μηχανή που είχαν μαζί τους, βρέθηκαν βιντεοσκοπημένα και φωτογραφημένα στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Όπως υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι, εργάζονταν για την εταιρεία Bohemia Interactive και με τις φωτογραφίες που έπαιρναν θα “πλούτιζαν” τα γραφικά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Arma 3» που διαδραματίζεται στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
Ειδήσεις Σήμερα:
- «Μια Θάλασσα Γεύσεις»: Η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος ήταν παρόντες στα προϊόντα, αλλά πού ήταν οι εκπρόσωποί τους;
- “Τραγουδάμε για τον Κώστα” ! Η Λήμνος ενώνει τις φωνές της για τον Κώστα Λίμα!34 Μουσικοί στο Πάρκο Ανδρωνίου, 25/10!
- Τα νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο Χριστούγεννα 2026 και για 2027.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




