ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος ο μειωμένος ΦΠΑ για τα νησιά; Θα αφορά νησιά του Αιγαίου

φπα
Υποχώρηση στο ζήτημα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ είναι μεταξύ άλλων μία από τις κινήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση για να αμβλύνει την πολεμική που δημιουργήθηκε με τους δανειστές το τελευταίο τριήμερο, σε μία προσπάθεια να ξαναμπουν οι δύο πλευρές σε τροχιά σύγκλισης με προοπτική συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.
Η εξάλειψη του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ κατά 30%, η οποία είχε θιγεί στο παρελθόν και από τον Πιερ Μοσκοβισί, αποτελεί μέρος της νέας πρότασης που καταθέτει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί συμφωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία της κυβέρνησης τέθηκε επί τάπητος και στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Οι σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου στην αρχή προσανατολίζονταν στην υιοθέτηση του μέτρου μόνο για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ωστόσο στην πορεία αποφασίστηκε ότι θα αφορά πολύ περισσότερα νησιά του Αιγαίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν το μέτρο που θα αποφέρει σχεδόν 350 εκατ. ευρώ, θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο, ή θα εφαρμοστεί άμεσα, δημιουργώντας νέο «πονοκέφαλο» στον τομέα του τουρισμού.
Ενδεικτική της πολεμικής που δημιουργείται από τους τοπικούς άρχοντες στα νησιά, είναι η πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι δική του ιδέα αλλά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.