Από τις 10 Ιουνίου 2011 ισχύουν σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας, νέες τιμές ειδικού τέλους εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου (προστίμου) για τις διάφορες κατηγορίες οχημάτων, με παράλληλη μεταβολή και του χρονικού διαστήματος εκπρόθεσμης προσέλευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3897/2010 και της 25034/2842/25-5-2011 εγκυκλίου του Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ενδεικτικά για καθυστέρηση έξι μηνών και πλέον, ένα επιβατικό ιδιωτικής χρήσης πληρώνει συνολικά 105 ευρώ (αντί 74 ευρώ που ίσχυε) και ένα φορτηγό έως 3,5 τ. πληρώνει συνολικά 137 ευρώ (αντί 96 ευρώ που ίσχυε).
Επίσης σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είναι ταυτόχρονα Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (με χρονική ισχύ ίση με αυτήν της Κάρτας) χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Τέλος σας πληροφορούμε ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται άμεσα τα παράβολα από το ταμείο της Υπηρεσίας μας. Έτσι απαλλάσσονται από την υποχρεωτική, μέχρι τώρα, αγορά των παραβόλων από τη ΔΟY (εφορία). Όσο αναφορά τη Λήμνο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου συγκοινωνιών…….πολλοί συνδημότες μας που ταξιδεύουν ανά την επικράτεια αντιμετωπίζουν τον κινδυνό της παραβάβασης εξαιτίας της μή εκδοσης απόφασης γιατη συνέχιση η όχι της απαλλαγής της Λήμνου από την υποχρέωση του ΚΤΕΟ. Αναμένουμε επίσημα απαντήσεις………………

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ