ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μεταλλαγμένα τα ονομάζουν υπερτροφές…Η μωβ τομάτα

 

Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε έχουμε δικές μας Λημνιές ντομάτες ……

Τα μεταλλαγμένα τα ονομάζουν υπερτροφές σε λίγο θα μας πούν κιόλας ότι καταπολεμούν και την κατάθλιψη……..

Μωβ τομάτα -Η νέα υπερτροφή, με τις αντικαρκινικές και χίλιες άλλες ιδιότητες, που δεν σαπίζει

Η νέα υπερτροφή είναι ένα γνωστό και αγαπητό σε όλους μας λαχανικό, εμπλουτισμένο με κάποια έξτρα συστατικά. Πρόκειται για την… μωβ τομάτα.

Το γενετικά τροποποιημένο λαχανικό είναι δημιούργημα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και καλλιεργείται στον Καναδά.Το προϊόν, προς το παρόν, βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, ωστόσο οι επιστήμονες επιμένουν ότι έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου (στα ποντίκια, βέβαια, αφού είναι τα μόνο που την έχουν δοκιμάσει προς το παρόν).
Ενα άλλο χαρακτηριστικό της, που την κάνει ιδιαίτερη σε σχέση με την κλασική κόκκινη τομάτα, είναι ότι έχει διπλάσια διάρκεια ζωής.
Το χρώμα της γενετικά τροποποιημένης τομάτας οφείλεται στις ανθοκυανίνες που περιέχει, ένα συστατικό που υπάρχει κανονικά στα μούρα με σκούρο χρώμα.
Σημειώνεται ότι οι ανθοκυανίνες, που βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε φρούτα, όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα, εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο παχύ έντερο. Επιπλέον, αποτελούν ασπίδα προστασίας από ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος κι άλλες εκφυλιστικές νόσους λόγω γήρανσης. Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη χρωστική ουσία διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενισχύει την όραση και δρα προληπτικά στην εκδήλωση διαβήτη.

iefimerida.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.