ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Ανατολική Αττική και Ηλεία, μάχη με τις αναζωπυρώσεις – 385 απεγκλωβισμοί

post-img

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Ανατολική Αττική και Χελιδόνι Ηλείας

-Σε ύφεση είναι αυτή τη στιγμή οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική  και το Χελιδόνι Ηλείας, μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, που συνεχίζουν να επιχειρούν αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.

-Τα ξημερώματα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή Χάρβαλο με αποτέλεσμα να εκδοθεί εκ νέου μήνυμα για την εκκένωση του οικισμού. Σπίτια έχουν καεί και άλλα έχουν υποστεί ζημιές.

-Νωρίτερα, στη διάρκεια της νύχτας μηνύματα εκκένωσης είχαν εκδοθεί για τον Άγιο Νικόλαο και το Μαύρο Λιθάρι.

-Από πολύ νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

-Το βραχυκύκλωμα σε κολώνα φωτισμού ερευνάται ως πιθανότερη αιτία για το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στην Ανατολική Αττική, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν αναφορές ότι βρέθηκαν γκαζάκια, πράγμα που καταγγέλλει επισήμως αντιδήμαρχος της περιοχής.

-Ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή την ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, αλλά και τις ώρες που ακολούθησαν δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης. Ακραίος είναι και σήμερα ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

-Ενας 76χρονος που ζούσε μόνος σε ένα πλινθόκτιστο οίκημα στην περιοχή Τογάνι βρέθηκε νεκρός.  Ο άνθρωπος δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε, η σορός του βρέθηκε στο κρεβάτι του.

-385 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας

Σε νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις προχώρησε η Τροχαία στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας. Παραμένουν σε ισχύ οι παρακάτω διακοπές:

1) Λ. Πλάκας στον οικισμό Τογάνι, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δημολάκι,

2) Στη διασταύρωση στην περιοχή της Συντερίνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς τις περιοχές Δημολάκι – Χάρβαλο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος της γέφυρας Τογάνι.

Οι περιοχές που έχουν εκκενωθεί στην Ανατολική Αττική

Αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν από νωρίς χθες το μεσημέρι σε κατοίκους οικισμών της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτούς, λόγω της φωτιάς που είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Δροσιά, Χάρβαλο, Μαλιαστέκα, Αγίασμα, Δημολάκι, Συντερίνα, ΑΤΕ, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά, Χάρακας, Τριανταφυλλιά , Θυμάρι, Καταφύγι, Φέριζα Όλυμπος, Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Λιθάρι.

Σε 385 απεγκλωβισμούς στην Ανατολική Αττική έχει προχωρήσει η Αστυνομία

Kαλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την περίμετρο οι οποίες αντιμετωπίζονται, ενώ οι ζημιές σε κινητή και ακίνητη περιουσία είναι αρκετές, ωστόσο η καταγραφή τους θα πραγματοποιηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ είχαν προχωρήσει έως σήμερα στις 06:30 σε 385 απεγκλωβισμούς πολιτών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ισχυρές δυνάμεις για τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων και πραγματοποιεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει 3 πλωτά μέσα τα οποία βρίσκονται πλησίον της ακτογραμμής στην Παλαιά Φώκαια ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση πιθανής εκκένωσης. Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κάλυψη αναγκών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδών προς τους κατάλληλους Υγειονομικούς Σχηματισμούς με 12 ασθενοφόρα, εκ των οποίων 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες και 2 μοτοσικλέτες Άμεσης Επέμβασης.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.