Οι ψηφιακές λύσεις στις επιχειρήσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς οι εταιρείες είναι όλο και πιο πρόθυμες να εκμεταλλευτούν τις παρεχόμενες επιλογές προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους υποψήφιους πελάτες τις καινοτόμες υπηρεσίες τους. Εξασφάλιση χρόνου, βελτιωμένη παραγωγικότητα, ευκολία στη χρήση. Όλες οι εταιρείες θα έπρεπε να «αγκαλιάσουν» την ψηφιακή μετάβαση για να αυξήσουν τα ποσοστά των ικανοποιημένων πελατών. Ένας ακόμη κλάδος που θα μπορούσε να ευνοηθεί από τις ψηφιακές τεχνολογίες σε πολλαπλό επίπεδο είναι και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Ακολούθως θα δούμε πως η ψηφιακή μετάβαση βελτιώνει την εξυπηρέτηση των πελατών και στον συγκεκριμένο χώρο.

Απλοποίηση της χρήσης των υπηρεσιών από τους πελάτες

Η υιοθέτηση των πρακτικών που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες οδηγεί σε απλοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών εισάγοντας ταυτόχρονα νέες υπηρεσίες.

 • Η κράτηση γίνεται διαδικτυακά και άρα η σχετική διαδικασία λιγότερο πολύπλοκη.
 • Τα έντυπα πλέον με εφαρμογές στη συσκευή του κινητού σκανάρονται και αποστέλλονται ηλεκτρονικά.
 • Ο πελάτης είναι σε θέση να γνωρίζει βασικές πληροφορίες εξ αποστάσεως, όπως η διαθεσιμότητα, οι χρεώσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις και άλλα.
 • Σε αντίθεση με την αυτοπροσώπως ενοικίαση ενός οχήματος, στην εξ αποστάσεως ενοικίαση δεν υπάρχει τεράστια αναμονή στην ουρά.

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι σε θέση πλέον να αγοράζει οτιδήποτε ηλεκτρονικά, η ψηφιοποίηση της διαδικασίας ενοικίασης αυτοκινήτου, τυγχάνει θερμής υποδοχής από το κοινό. Κι αυτό γιατί κυριολεκτικά όλη η διαδικασία είναι στο χέρι του, και για την ακρίβεια στη συσκευή του κινητού του ή στην οθόνη του υπολογιστή του. Φυσικά δε στρέφονται όλα γύρω από τον πελάτη, υπάρχουν και οι υπάλληλοι, οι οποίοι διαχειρίζονται την ενοικίαση αυτοκινήτου και τις κρατήσεις του γραφείου πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Όλες οι υπηρεσίες συγκεντρώνονται και πλέον ούτε πρέπει να τυπώνουν άπειρα αντίγραφα των συμφωνητικών ούτε να ανησυχούν μήπως χαθούν αρχεία ούτε μήπως ξεχάσουν να στείλουν τα τιμολόγια.

Δημιουργία καλής φήμης και επέκταση αναγνωρισιμότητας

Η παρουσία στο διαδίκτυο αδιαμφισβήτητα όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί μια επένδυση, τα οφέλη της οποίας είναι πάντα ορατά και ο χώρος της ενοικίασης αυτοκινήτου, δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ένας απλός λόγος είναι η δυνατότητα να επικοινωνήσει κανείς σε μια μεγαλύτερη βάση με το υποψήφιο κοινό του με μια πλειάδα μέσων, όπως:

 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Η εταιρική ιστοσελίδα
 • Οι αξιολογήσεις του κοινού
 • Ιστοσελίδες που συνιστούν ή αναφέρονται με θετικό πρόσημο στις υπηρεσίες τους

Εάν παρέχετε ποιοτικό περιεχόμενο μέσω των προαναφερθέντων καναλιών, όχι απλώς θα δείτε το ήδη υπάρχον κοινό σας να παραμένει ικανοποιημένο και άρα πιστό σε εσάς, αλλά θα αυξήσετε τους καταναλωτές και τους influencers. Θυμηθείτε ότι ανάμεσα στο κοινό σας μπορεί να βρίσκεται ο επόμενος ambassador σας. Αυτό συνεισφέρει στην εταιρική σας εικόνα και ενισχύει τη ροή κίνησης στην ιστοσελίδα σας.
Η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του καταναλωτή και η απλούστευση της διαχείρισης με τη χρήση ψηφιακών λύσεων είναι οι δύο παράμετροι, που θα οδηγήσουν την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο.

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε κάθε βήμα της ενοικίασης

Με τη χρήση των σύγχρονων λύσεων που προσφέρει η τεχνολογία έχετε τη δυνατότητα να αυξήσετε τα ποσοστά του κοινού που προσελκύετε.

 • Η εγκατάσταση τηλεματικής σε οχήματα
 • Δυνατότητα check in & check out από τη συσκευή του κινητού
 • Εντοπισμός της τοποθεσίας ενός οχήματος για ασφάλεια και αυτονομία χρήστη

Είναι λίγες μόνο από τις δυνατότητες που παρέχονται και το μεγάλο προτέρημά τους είναι, ότι όλες οι διαδικασίες μπορούν να ολοκληρωθούν εξ αποστάσεως, ενώ η ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα γίνεται απλούστερη από ποτέ!

Η Ψηφιοποίηση ήρθε για να μείνει

Η απαλλαγή από τη γραφειοκρατία, το χάσιμο χρόνου στις ουρές, η σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση της διαθεσιμότητας και μια σειρά ακόμη ευκολιών απογειώνει τη διαδικασία της ενοικίασης αυτοκινήτου. Ζούμε σε μια εποχή που μέσω μιας εφαρμογής κάνουμε κράτηση στο αγαπημένο μας εστιατόριο, κλείνουμε εισιτήρια για την αγαπημένη μας παράσταση, σχεδιάζουμε το επόμενο ταξίδι σε κάθε στάδιο και όλα αυτά γίνονται εύκολα και αποτελεσματικά. Επιπρόσθετα η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής, η αποστολή διαδικτυακά του συμβολαίου και η δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής γλιτώνουν τους υπαλλήλους μιας εταιρείας ενοικίασης οχημάτων από τη διαδικασία του να πρέπει να εξηγούν ατελείωτους όρους συμβολαίων σε έναν ανυπόμονο πελάτη, που περίμενε ήδη μισή ώρα στην ουρά, ώσπου να μιλήσει σε κάποιον.

Αυτές οι εικόνες αποτελούν παρελθόν για όποιον επιλέξει ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη από μια εταιρεία η οποία γνωρίζει σε ποια εποχή λειτουργεί και χρησιμοποιεί όλα τα τεχνολογικά εχέγγυα για την εξυπηρέτηση των πελατών της. Άλλωστε αυτό είναι και προς όφελός της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων αντεπεξέρχονται καθημερινά μια σειρά προκλήσεων και γι’ αυτό χρειάζεται να έχουν μια εξατομικευμένη προσέγγιση ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Αυτό είναι εφικτό στην ψηφιακή εποχή.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ