Διανομή δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό εμβολιασμένο και ανεμβολίαστο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, μιλώντας την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο με φόντο την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, από 6 – 12 Δεκεμβρίου θα δοθεί ένα self test σε κάθε ενήλικο. Το ίδιο θα συμβεί από 3 – 7 Ιανουαρίου ώστε οι αρχές να παρακολουθήσουν την μεταδοτικότητα της νόσου. Για το σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατ. self test.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας».
πηγη ethnos.gr
Ειδήσεις Σήμερα:
- Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Χωρίς ενδείξεις τεχνικής βλάβης, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας από την οποία είχαν μισθωθεί
- Νέα διαγράμμιση από τη Μύρινα έως τον Άγιο Δημήτριο – Σε εξέλιξη οι εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο
- Έλεγχοι ΑΑΔΕ σε στάνες της Κρήτης – Κλήθηκαν 195 κτηνοτρόφοι, 120 δεν προσήλθαν και χάνουν τις επιδοτήσεις
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




