Λύσεις στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Άι-Στράτης – Πράσινο Νησί» προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Υπουργείο, υπό την προεδρία του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.
Το ραντεβού κλείστηκε από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, μετά από σχετική επιστολή που είχε φτάσει πριν από λίγες μέρες από το βουλευτή Παύλο Βογιατζή, ο οποίος ζητούσε, μετά από αίτημα του Δήμου, να υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού για ενεργοποίηση του προγράμματος.
Στη σύσκεψη που συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, ο βουλευτής Παύλος Βογιατζής, η νέα διοίκηση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε να τρέξουν άμεσα και οι επτά διεθνείς διαγωνισμοί του προγράμματος, καθώς θα πρέπει αυτό να συμβασιοποιηθεί μέχρι και το τέλος του έτους.
Διαβεβαιώσεις
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκης, διαβεβαίωσε τη δημοτική αρχή και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του προγράμματος, ενώ ανέθεσε στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου να εποπτεύει στενά τις διαδικασίες και να παρεμβαίνει όπου προκύπτουν δυσκολίες ή προβλήματα.
Η δημοτική αρχή του νησιού εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είχε εκφράσει την ανησυχία της για την πορεία του προγράμματος και ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα στο νησί. «Ο υπουργός μάς διαβεβαίωσε για την άμεση υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη στις νέες προσπάθειες που ξεκινούν από δω και πέρα», δήλωσε στο «Ε» ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου.
Σ’ ό,τι αφορά στις διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος, ο δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον κ. Βογιατζή, καθώς «μετά από δικό του αίτημα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση, όπου και υπήρξαν αυτές οι θετικές εξελίξεις. Από δω και πέρα πιστεύουμε πλέον ότι θα προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες, ώστε μέχρι τέλους του χρόνου να έχει συμβασιοποιηθεί το έργο. Είναι για μας ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, καθώς αποτελεί τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Άι-Στράτη.».
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να προκηρυχθούν τα πρώτα έργα με διεθνείς διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνει αιολικό πάρκο, μονάδα υδρογόνου, έργα γεωθερμίας, παρεμβάσεις στα κτήρια για θερμομόνωση και άλλες επιδεικτικές εφαρμογές, όπως στην κίνηση με υβριδικά οχήματα.
emprosnet.gr
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




