
Έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία.
Οι φορολογούμενοι και οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:
1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Reviving Lemnos: Στο επίκεντρο η προστασία της φύσης και το μέλλον της Βορειοανατολικής Λήμνου
- Αυλαία για τη 37η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Λήμνο – Η τελευταία ημέρα και η τελετή λήξης
- Η Λήμνος ταξίδεψε τις γεύσεις της στο Παρίσι – Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη SIAL PARIS 2026
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




