Φτιάξτε πεντανόστιμο σουβλάκι κοτόπουλου μαριναρισμένο σε μοσχάτο Λήμνου
Υλικά (5 – 6 άτομα)
Για τη συνταγή
1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, σε σουβλάκια
300 γρ. κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
500ml κρασί μοσχάτο Λήμνου
100ml χυμό λεμονιού
1 ματσάκι βασιλικού, ψιλοκομμένο
20ml ελαιόλαδο
Για το ντιπ γιαουρτιού
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ αγγούρι, καθαρισμένο
½ σκελίδα σκόρδου
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
25-30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε το να πάρει βράση. Ρίχνουμε στη συνέχεια το λεμόνι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα σουβλάκια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Τοποθετούμε μια σχάρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε τα σουβλάκια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου περιχύνοντάς τα με ντιπ γιαουρτιού και συνοδέψτε, αν θέλουμε, με χωριάτικη σαλάτα.
Συμβουλή
Μην αφήσετε τα σουβλάκια να ψηθούν πολύ γιατί θα στεγνώσουν και δεν θα είναι ζουμερό το κοτόπουλο.
Πηγή: Nitsiakos.gr
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




