Στη Μύρινα θα βρεθούν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι με προορισμό το Επαρχείο και το Δημαρχείο τιμώντας την εξέγερση του Κιλελέρ, όπως συνέβει χθες σ όλη την Χώρα απο αγροτικούς συλλόγους .
Στην Λέσβο :
Συγκέντρωση στο κέντρο του νησιού, στη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες της Λέσβου για να τιμήσουν την εξέγερση του Κιλελέρ όπου οι κολίγοι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδίκησαν καλλιεργούμενη γη από τους τσιφλικάδες. Η εξέγερση των αγροτών κολίγων του Κιλελέρ έγινε 6 Μαρτίου 1910 και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης, την πρώτη Κυριακή μετά την 6η του Μάρτη σε όλη την Ελλάδα , όπου οι αγρότες προβάλλουν και τα αιτήματά τους.
Τα ιστορικά στοιχεία για την αιματηρή εξέγερση των αγροτών του Κιλελέρ ανάγνωσε το μέλος το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λεσβου Σταύρος Μαντατής ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα που αφιερώθηκαν στον αγροτικό ξεσηκωμό. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Στρατής Κόσμος, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου Λέσβου και του συλλόγου γυναικών Μανταμάδου. Στο χώρο λειτουργησε και φωτογραφική έκθεση απο τον αγροτικό αγώνα από το 1910 στο Κιλελερ μέχρι σήμερα στη Λέσβο.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου σημειώνει ότι «τα αιτήματα των αγροτών που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται στο δρόμο , δεν ικανοποιήθηκαν. Η σημερινή επέτειος έχει τη μορφή συλλαλητηρίου και διεκδίκησης γιατί ο αγώνας των αγροτών συνεχίζεται. Η κυβέρνηση μας έδωσε μόνο ψίχουλα. Αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έχουμε δίκιο. Υποσχέθηκε να σταματήσει τις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής. Διαδηλώνουμε για τα δίκαια αιτήματά μας και να τιμήσουμε την 114η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού των κολίγων της Θεσσαλίας που είναι πάντα φάρος και πάντα επίκαιρος.».
Ειδήσεις Σήμερα:
- Το «Μπουρλότο» ανοίγει ξανά τις πύλες του και ξυπνά τις πιο δυνατές αναμνήσεις της νυχτερινής Λήμνου.
- 1,5 εκατ. ευρώ για τη Λήμνο από τις νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών
- Ξεκινά το μεγαλύτερο έργο αγροτικής οδοποιίας στη Λήμνο Υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 3,18 εκατ. Ευρώ
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



