Στην περιοχή της Πλάκας στη Λήμνο καταγράφηκε σήμερα το πρωί η άφιξη 31 μεταναστών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 10 άνδρες, 8 γυναίκες και 13 παιδιά, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσαν υπήκοοι Αφγανιστάν.
Για τη διαχείριση του περιστατικού κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο ανέλαβε τις προβλεπόμενες ενέργειες. Οι 31 άνθρωποι αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Λήμνου και στη συνέχεια στη Λέσβο, με τελικό προορισμό την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) στη θέση Καρά Τεπέ.
Η διαδικασία υποδοχής και ταυτοποίησης
Με την άφιξή τους στη δομή ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, η καταγραφή των προσωπικών στοιχείων, η εξακρίβωση ταυτότητας και ιθαγένειας, καθώς και η λήψη βιομετρικών στοιχείων.
Παράλληλα, πραγματοποιείται αρχικός ιατρικός έλεγχος, ενώ εξετάζονται τυχόν ανάγκες προστασίας ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
Όσοι από τους νεοεισερχόμενους εκφράσουν την επιθυμία να ζητήσουν διεθνή προστασία, παραπέμπονται στην αρμόδια διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τη διαχείριση του περιστατικού, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Λήξη του προγράμματος “Dancing the Heritage of Europe” , την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7.30μμ στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.
- Έκρηξη στην Πλάκα: Μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό πέντε αγνοουμένων μετά την ισχυρή έκρηξη – Βρέθηκε η τσάντα μίας τουρίστριας
- Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από το βράδυ – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



