Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», με στόχο τη σταδιακή συμμόρφωση των οδηγών δίκυκλων, τρίκυκλων, οχημάτων ATV («γουρούνες») και Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα), πραγματοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.615 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.
- Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου: Διενεργήθηκαν -703- έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -10- παραβάσεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν -7- παραβάσεις σε οδηγούς και -3- παραβάσεις σε συνεπιβάτες.
- Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου: Διενεργήθηκαν -626- έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -12- παραβάσεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις σε οδηγούς και -9- παραβάσεις σε συνεπιβάτες.
- Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου: Διενεργήθηκαν -286- έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -2- παραβάσεις σε οδηγούς.
Με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η Πολιτεία δίνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη μη χρήση κράνους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερο, δικαιότερο και αποτελεσματικότερο πλαίσιο, ικανό να ανταποκριθεί στους σημερινούς κινδύνους της κυκλοφορίας σε αστικά και ημιαστικά δίκτυα.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




