ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος: Ένοχοι 17 από τους 26 για επιθέσεις κατά προσφύγων το 2018 – Ρατσιστικά κίνητρα αναγνώρισε το δικαστήριο

post-img

Ένοχοι  κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης οι 17 από τους 26  κατηγορούμενους, για το πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018. Τέσσερις από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους,  κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά των προσφύγων και επιπλέον ένοχοι χωρίς ρατσιστικά κίνητρα για επιθέσεις σε αλληλέγγυους και αστυνομικούς και τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης με αναστολή από 5χρόνια και 9 μήνες έως 6 χρόνια. Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο της Λέσβου που αναγνωρίζει το ρατσιστικό κίνητρο.

Ακόμα 13 εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν  ένοχοι για διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης, και άλλοι για απλή διατάραξη κοινής ειρήνης και τους επεβλήθησαν ποινές έως ένας χρόνος με αναστολή και εξαγοράσιμη. Κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, για εξύβριση και για τις φθορές.

Οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες θα υποβάλουν ένσταση κατά της απόφασης .

Λέσβος: Ένοχοι 17 από τους 26 για επιθέσεις κατά προσφύγων το 2018 – Ρατσιστικά κίνητρα αναγνώρισε το δικαστήριο

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!