Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 διοργάνωσαν σήμερα στο Επιμελητήριο Λέσβου εκδήλωση “Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027 Παρόν & Μέλλον“.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επτά θεματικά πάνελ, καθένα από τα οποία συντόνιζε ένας έμπειρος τοπικός δημοσιογράφος και στα οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς, καθώς και Δικαιούχοι του Προγράμματος.
Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε στο πρώτο θεματικό πάνελ με θέμα: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 21-27 & νέες αναπτυξιακές προοπτικές βάσει Εθνικών Στρατηγικών (ΕΤΠΑ) στο οποίο επίσης συμμετείχαν ο Παναγιώτης Πανταζάτος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιώργος Πλακωτάρης, Προϊστάμενος ΕΥΔ Βορείου Αιγαίου υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Δήμητρας Λαχουρή.
Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των μικρών νησιών του Βορείου Αιγαίου για τα οποία όπως σημείωσε θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή αντιμετώπιση σε σχέση με τα μεγαλύτερα νησιά.
« Το πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε σίγουρα είχε σημαντικά έργα τα οποία έγιναν αλλά υπήρξαν και κάποια που για διαφόρους λόγους δεν υλοποιήθηκαν από τους δικαιούχους. Θα ήθελα αν είχαμε την δυνατότητα στο πρόγραμμα αυτό να είχαμε δώσει περισσότερα χρήματα από τα 41 εκατομμύρια που είχαμε δώσει στις επιχειρήσεις που επλήγησαν στην εποχή της πανδημίας. Στο νέο πρόγραμμα θα πρέπει να δούμε το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης και να στηρίξουμε την κοινωνία μέσω των δομών. Οι υποδομές σε λιμάνια, δρόμους κτλ είναι καλές και χρειάζονται αλλά η κοινωνία έχει ανάγκη από στήριξη. Και εκεί θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα. Όπως επίσης να διαχωρίσουμε τα μικρά από τα μεγάλα νησιά. Άλλες ανάγκες έχει η Λέσβος και η Χίος , η Σάμος και άλλες τα Ψαρά, η Θύμαινα, ο Άη Στράτης. Οφείλει η Ευρώπη μέσω του ΕΣΠΑ και του τεχνικού της προγράμματος να ενισχύσει με προσωπικό και μηχανικούς τα μικρά αυτά νησιά για να ασχοληθούν με τα προγράμματα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τα στηρίξουμε. Και το καταθέτω ως επίσημη πρόταση σήμερα εδώ. Να στελεχωθούν τα μικρά νησιά και να στηριχθούν οι δήμαρχοι τους.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Στον Άγιο Ευστράτιο οι γιατροί της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για δωρεάν εξετάσεις. Με το ελικόπτερο του Μάριου Ηλιόπουλου η μετακίνησή τους.
- Επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ για όσους δεν έχουν ένσημα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την νέα πληρωμή
- Βόρεια Μακεδονία: Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο – Αναφορές για δεκάδες νεκρούς – ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.