ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έντονη διαμαρτυρία δημάρχων Νοτίου και Βορείου Αιγαίου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας

post-img

Την έντονη διαμαρτυρία τους, για τη μη ανάδειξη των εταιρειών που θα εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια το καλοκαίρι, εκφράζουν -με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- δήμαρχοι του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου.

«Οι επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση είναι ήδη ορατές αφού οι κρατήσεις για τη σεζόν είναι στο ναδίρ και οι επισκέπτες δεν έχουν τρόπο να μεταβούν στα μικρότερα νησιά τα οποία δεν έχουν εναλλακτική σύνδεση» αναφέρουν στην επιστολή, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μέσα στην δεκαετία, ακόμη δεν υπάρχουν αναρτημένα τα πλάνα με τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξυπηρετούν τα νησιά και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Έντονη διαμαρτυρία δημάρχων Νοτίου και Βορείου Αιγαίου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας
Ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος

Υποστηρίζουν ότι «το πρόβλημα το δημιούργησε το ίδιο το υπουργείο, καθώς στην τελευταία προκήρυξη χαλάρωσαν οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μπορεί να συμμετέχει «ο κάθε πικραμένος» εις βάρος της ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών που απολάμβαναν έως σήμερα οι νησιώτες».

Θεωρούν δε ότι το γεγονός αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά.

«Για τους νησιώτες τα πλοία είναι τ’ ασθενοφόρα μας, τα λεωφορεία μας, τα τρένα μας , τ’ αυτοκίνητά μας και τα αεροπλάνα μας. Όπως θεωρείται αυτονόητη για τον κάτοικο της ηπειρωτικής χώρας η απρόσκοπτη, τακτική και ασφαλής πρόσβαση παντού, έτσι πρέπει να είναι και για μας» τονίζουν και ζητούν από το υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του θέματος.

Την επιστολή υπογράφουν από το Βόρειο Αιγαίο οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ενώ από το Νότιο Αιγαίο οι δήμαρχοι Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Τήλου, Νισύρου, Πάτμου, Χάλκης, Αγαθονησίου και Καστελλορίζου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!