ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κέντρο αεροδριακομιδών του ΕΚΑΒ στο Β. Αιγαίο ζητούν οι γιατροί.(Βίντεο)

post-img

Την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει τα προβλήματα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών μας αποδεικνύει και το γεγονός ότι οι 8 ιατρικοί σύλλογοι στο Αιγαίο αποφάσισαν να συνεργαστούν και να υποβάλλουν αρχικά στον πανελλήνιο σύλλογό τους και στη συνέχεια στον υπουργό υγείας, το πακέτο των 23 αιτημάτων τους, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η δημιουργία κέντρου αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Βόρειο Αιγαίο, η στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των πρωτοβάθμιων δομών με γιατρούς και η στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινό μέτωπο των ιατρικών συλλόγων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου Χίου και στο παραπάνω συμπέρασμα -για το ότι αυτό αποδεικνύει και την κρισιμότητα της κατάστασης- προέβη ο Πρόεδρος του, Γιάννης Γεωργιάδης, μιλώντας στο Ράδιο «Α», στον  απόηχο της εξ’ αποστάσεως συζήτησης που έκαναν διαδικτυακά οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων με τον υπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ήταν συγκρατημένος, ενημερώθηκε αλλά δε δεσμεύτηκε», είπε ο κος Γεωργιάδης ερωτώμενος αν υπήρχε κάποια ανταπόκριση από μέρους του υπουργού.

Οι ιατρικοί σύλλογοι προτάσσουν το σπάσιμο της 2ης υγειονομικής περιφέρειας σε μικρότερες κατά γεωγραφική περιφέρεια (σήμερα περιλαμβάνει τον Πειραιά και όλα τα νησιά), ενώ ζητούν και δέσμη μέτρων που μπορούν να κάνουν πιο ελκυστικές για γιατρούς τις προσφερόμενες θέσεις τα νησιωτικά νοσοκομεία και γενικά τις δημόσιες δομές υγεία, όπως αναπροσαρμογή μισθών, αύξηση επιδόματος αγόνου, κίνητρα στέγασης κ.λ.π.

Αναφορικά με τη συζήτηση των ημερών για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία επί πληρωμή, αφοπλιστική ήταν η απάντησή του ότι δεν μπορούμε να συζητάμε τέτοια θέματα σε μια περίοδο που κλείνουν – λόγω αδυναμίας- τα πρωινά χειρουργεία σε δημόσια νοσοκομεία, όπως στο Αγλαΐα Κυριακού.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!