ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος: «Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά» – Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τιμά την επέτειο της εξέγερσης

post-img

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου, 50 χρόνια μετά την εξέγερση του 1973 διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Αιγαίου , την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης, χαιρέτησαν με θέρμη την πρωτοβουλία της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου να οργανώσει εκδήλωση μνήμης, για τα 50 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

Με καλεσμένους πρωταγωνιστές των γεγονότων του ΄73 , την Αριάδνη Αλαβάνου, τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Γιώργο Φιλιππάκη,  που κατέθεσαν όχι μόνο τις μαρτυρίες τους για ότι συνέβη μισό αιώνα πριν, αλλά και για το πώς το Πολυτεχνείο είναι «η μοναδική μη θεσμική εκδήλωση που τιμάται με τόση θέρμη από άκρη  σε άκρη σε όλη την Ελλάδα» όπως σημείωσε η Νάντια Βαλαβάνη.

Την συζήτηση συντόνισε ο αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας του πανεπιστήμιου Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρύτανης Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσαν οι ομιλίες των διοργανωτών και των προσκεκλημένων, ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο τόσο οπτικά όσο και ακουστικά, με το πολύτιμο αρχειακό υλικό από αποκόμματα εφημερίδων και φωτογραφίες εκείνων των ημερών του συλλόγου “Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας” και των εξαιρετικών μουσικών εκτελέσεων από τη “Μικτή ορχήστρα & χορωδία μαθητών/τριών και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης”.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!