ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σάμος: Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές και οι αντιδράσεις κομμάτων και φορέων

post-img

Kαθημερινές οι μεταναστευτικές ροές στο νησί της Σάμου με τους μετανάστες να αγγίζουν τα 3.600 και πλέον άτομα στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Έκδηλη η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας με την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ να θέτει δημόσια τους προβληματισμούς της για τον -όπως υποστηρίζει- «υπερπληθυσμό στη δομή, χωρίς το ανάλογο προσωπικό και τα μέσα για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, χωρίς μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ανεπαρκή ύδρευση κλπ».

Επίσης αναφέρεται στον προβληματισμό της ότι «με δεδομένο, πως οι περισσότεροι δεν επιτρέπεται να βγουν έξω αν δεν περάσουν 25 μέρες από την άφιξή τους, υπάρχει ο κίνδυνος έκρυθμων καταστάσεων που θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν» ενώ επισημαίνει τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνεπάγονται την επιβάρυνση του Νοσοκομείου Σάμου. Τέλος η ΤΕ ΚΚΕ Σάμου επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στη δημοτική αρχή και την περιφέρεια που συμφώνησαν στην κατασκευή του σομής μεταναστών στη Σάμο, ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο – όπως υποστηρίζει- «τον εγκλωβισμό και τα αποτελέσματά του».

Το ΚΚΕ ζητά:

1. Κατάργηση της κοινής δήλωσης Ε.Ε – Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας και των συμφωνιών Δουβλίνο1 και Δουβλίνο

2. Όχι στη πολιτική καταστολής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων με φράχτες, απελάσεις και επαναπροωθήσεις.

3. Εγκατάσταση Κέντρων υποδοχής, ταυτοποίησης και υποβολής αιτήσεων ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε και από εκεί η μεταφορά τους με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους.

4.Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας, με ταυτόχρονη κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

5. Άμεση ενίσχυση του ΚΥΤ με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!