ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος: Αύξηση των προσφυγικών ροών – Μέσα σε ένα 24ωρο 225 αφίξεις μεταναστών

post-img

Τουλάχιστον 225 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου μέχρι το πρωί της Πέμπτης στη Λέσβο, σε 9 περιστατικά, από τη Σκάλα Σκαμιάς και τα Τσόνια στη Βόρεια Λέσβο μέχρι και τη Γέρα στα νότια του νησιού. Μόνο χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου σε 7 περιστατικά, καταγράφησαν 155 αφίξεις.

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, αυξήθηκε με γρήγορους ρυθμούς αυτό το καλοκαίρι και οι αφίξεις πλέον ξεπερνούν τις μετακινήσεις στην ενδοχώρα.

Σήμερα βρίσκονται στο ΚΥΤ 3.847 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μέχρι την Κυριακή σε Πειραιά και Καβάλα θα μετακινηθούν 255 άτομα, (27 σήμερα στην Καβάλα, 55 στον Πειραιά την Παρασκευή και αλλά 168 άτομα επίσης στον Πειραιά την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ οι συμβασιούχοι εργαζόμενοιΣΟΧ 2, 3/2017 της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης, από χθες πραγματοποιούν 48ωρη απεργία ζητώντας τη συνέχιση των συμβάσεων τους που λήγουν τέλος χρόνου και δεν πραγματοποιούνται διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

ert

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!