Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του project , για να μπει ξανά στον χάρτη της κρουαζιέρας η Λέσβος, παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνη, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και διαδικτυακά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Five Senses Consulting Γιάννης Μπρας, που έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια , για την προώθηση της κρουαζιέρας στο νησί, μετά από αίτημα των τουριστικών πρακτόρων και του επιμελητηρίου.
Τη Λέσβο το 2009 και το 2010 προσέγγισαν περισσότερα από 90 κρουαζιερόπλοια ενώ τα τελευταία χρόνια οι προσεγγίσεις δεν ξεπερνούν τις 10-15.
Σύμφωνα με τον κ. Μπρα, βρίσκεται σε εξέλιξη το σχετικό project που έχει ορίζοντα τριετίας και τα αποτελέσματά του θα φανούν από την τουριστική περίοδο του 2025 και μετά.
Με βάση το πρόγραμμα αυτό, όπως είπε ο κ. Μπρας, έχει δημιουργηθεί το βιβλίο των εκδρομών για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι εταιρίες οργάνωσης κρουαζιέρας , ενώ έχουν επισημανθεί και οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
«Ανοίγουμε το δρόμο για να ξανασυστήσουμε τη Λέσβο στο κοινό και η επόμενη έκθεση για την κρουαζιέρα είναι τον Σεπτέμβριο στο Αμβούργο και ήδη πραγματοποιούμε συναντήσεις για να προετοιμάσουμε το έδαφος. Η εικόνα του μεταναστευτικού δεν είναι πλέον απειλή, ενώ έχουμε ενημερώσει τις εταιρίες και για τις δυνατότητες και των εναλλακτικών πυλών εισόδου στο Πλωμάρι και την Πέτρα, » συμπλήρωσε ο κ. Μπρας .

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, συμμετείχαν ακόμα, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς ο οποίος επαναβεβαίωσε ότι μόνο με τη συνεργασία όλων μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα ,αλλά και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης ο οποίος ενημέρωσε ότι υπάρχει επικοινωνία για την διαμόρφωση ωραρίου ανοιχτών καταστημάτων τις ώρες που κρουαζιερόπλοιο θα βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης . Ενημέρωση για το φετινό πλάνο προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων έκανε ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος. Συγκεκριμένα τη Λέσβο φέτος θα προσεγγίσουν 8 συνολικά κρουαζιερόπλοια αρχής γενομένης από τις 11 Ιουλίου ενώ η τελευταία προσέγγιση θα είναι 4 Νοεμβρίου, και αυτά με προσωπική δουλεία του Ηλία Πίκουλου
ert
Ειδήσεις Σήμερα:
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε live streaming η παρουσίαση του νέου «Καραϊσκάκης» από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη χρηματοδότηση του Αη Στράτη Σινάνης: «Στόχος μας ένας σύγχρονος και ασφαλής Άγιος Ευστράτιος»
- Λήμνος: Πέντε νέοι πυροσβέστες ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




