ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σάμος: Ηρεμία μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ – Μετακίνηση αιτούντων άσυλο σε παρακείμενους χώρους

post-img

 Ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου κάηκε χθες το βράδυ από φωτιά που ξεκίνησε μετά από συμπλοκές ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο διαφορετικών εθνοτικών ομάδων.

Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών ομάδων, ενώ χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν σε παρακείμενους στο ΚΥΤ ανοιχτούς χώρους αλλά και μέσα στην πόλη.

Σε σύσκεψη των τοπικών Αρχών στο δημαρχείο της Σάμου αμέσως μετά το σβήσιμο της φωτιάς αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση αποσυμφόρηση της Σάμου, αφού χιλιάδες αιτούντες άσυλο δεν έχουν σήμερα πού να μείνουν. Με απόφαση του δημάρχου Σάμου τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διέμεναν μέχρι χθες το βράδυ, σε υποδομές για 650 φιλοξενουμένους, περί τα 5.700 άτομα.

capital

BK

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα



Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!