ΒΙΝΤΕΟΛΗΜΝΟΣ

Λήμνος: Το χιόνι έφτασε μέχρι τις Αμμοθίνες… την Σαχάρα της Ελλάδας – Εντυπωσιακές εικόνες & βίντεο

post-img

Η κακοκαιρία Ελπίς που έντυσε ολόκληρη την Λήμνο στα λευκά,  μπορεί να κράτησε για λίγες ώρες και το χιόνι να έλιωσε… όμως έδωσε πανέμορφες εικόνες και στην Σαχάρα της Ελλάδας τις Αμμοθίνες, μιας και το έστρωσε και κάλυψε τους αμμόλοφους!

Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες και βίντεο με τις Αμμοθίνες ντυμένες στα λευκά!

Βρίσκεται στην περιοχή Γομάτι και είναι γνωστές ως “Σαχάρα της Λήμνου» λόγω των παχιών αμμουδιών που υπάρχουν στην περιοχή, οι οποίες ονομάζονται αμμοθίνες.

Οι Αμμοθίνες είναι αμμώδεις λόφοι που συνήθως υπάρχουν σε παράκτιες περιοχές και συγκεκριμένα εντοπίζονται βόρεια του νησιού της Λήμνου, τρία χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Κατάλακκο και κοντά στην παραλία Γομάτι.

Όπως στη Σαχάρα, έτσι και στη Λήμνο, οι ισχυροί άνεμοι ανασχηματίζουν συνεχώς τη μορφή των χρυσαφένιων βουνών από άμμο, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο οπτικό θέαμα που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.

 

 Φωτογραφίες και βίντεο ευγενική παραχώρηση στο LimnosReport απο την Ρια Ζερβού

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.