ΒΙΝΤΕΟΛΗΜΝΟΣ

Στην Εθελοντική Αιμοδοσία ο Μητροπολίτης Λήμνου “Το αίμα είναι αγαθό που δεν διατίθεται στα ράφια” (βίντεο-φωτο)

post-img

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει την τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδας Μύρινας, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αμαλίας Φλέμινγκ, παράλληλα με την αιμοδοσία υπάρχει και η κινητή ομάδα υγείας του ΕΟΔΥ που διενεργεί εξέταση γρήγορης ανίχνευσης κορωνοϊού (Rapid Test)

Σήμερα η κάμερα του LimnosReport, λίγο μετά τις 12:00 βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδας Μύρινας όπου αρκετοί πολίτες είχαν πάει να δώσουν αίμα. Στο χώρο της αιμοδοσίας υπήρχουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά τηρώντας όλα τα μέτρα. Επίσης στην είσοδο του κέντρου υπήρχε η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ όπου τρεις νέοι εκείνη την ώρα είχαν πάει να κάνουν το δωρεάν Rapid Test.

Στον χώρο παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου συνοδευόμενος από τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο και τον διάκονο Κυριάκο Δημητριάδη.

Στην αξία της αιμοδοσίας ως ουσιαστικής βοήθειας άνευ ανταλλάγματος στον συνάνθρωπο και ως  κορυφαίας εκφράσεως του εθελοντισμού για συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, με αφορμή την συμμετοχή της Τοπικής Εκκλησίας, με την παραχώρηση χρήσεως του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού, στις δύσκολες συνθήκες και απαγορεύσεις που επικρατούν, στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Αιμοδοτών  του νησιού σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ Μελισσίων να συγκεντρώσει αίμα, αφού η Χώρα μας μόνο για τις ανάγκες της αναζητά ετησίως επτακόσιες χιλιάδες τέτοιες μονάδες.

Με την απόλυτη τήρηση των μέτρων που προβλέπονται, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κάλεσε τους πιστούς με την ευκαιρία της εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, που γεννά την ελπίδα, να δώσουν αίμα, υπογραμμίζοντας ότι οι αιμοδότες μεταγγίζουν ζωή, γίνονται πιο δυνατοί και κάνουν δυνατούς και τους γύρω τους, χαρίζοντας με τη σειρά τους την ελπίδα της ποιότητας της ζωής που απαιτείται.

Ο Σεβ. διευκρίνισε ότι το αίμα είναι αγαθό που δεν διατίθεται στα ράφια, δεν πωλείται με αντίτιμο, δεν παράγεται σε εργοστάσια. Το δημιουργεί μόνον ο ανθρώπινος οργανισμός και το προσφέρει αποκλειστικά η ανθρώπινη ευαισθησία και συνείδηση. Αυτή καλλιεργείται συστηματικά και αθόρυβα στην Εκκλησία, η οποία πιστεύοντας και ομολογώντας την κυριαρχία της ζωής, τελεί την Θεία Λειτουργία προβάλλοντας το πρόσωπο του Χριστού, ως του Πρώτου Αιμοδότου, που με το αίμα Του λύτρωσε την ανθρώπινη ζωή.

 Αυτή την ουσιαστική διακονία και προσφορά της Εκκλησίας κωλύουν στις μέρες μας οι κλειστοί ναοί. Πρέπει να κατανοηθεί άμεσα η ανάγκη να ανοίξουν, με  ευθύνη της για την τήρηση των μέτρων, όπως και άλλοι αναγκαία λειτουργούντες χώροι, προκειμένου επιτέλους να πάψουμε να ζούμε κλειδωμένοι στα σπίτια μας σαν ασθενείς που θα πεθάνουν υγιείς.

Στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την επίσκεψη του Σεβασμιώτατου

 

Να θυμίσουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία συνεχίζεται και σήμερα το απόγευμα 17:00-20:00 και αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου από 9:00-14:00

Εχθές πρώτη ημέρα έδωσαν αίμα 100 άτομα και σήμερα μέχρι τις 12:30 περίπου 30.

Βίντεο-φωτο ρεπορτάζ Νατάσα Ταραράκη

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!