ΛΗΜΝΟΣ

Συμβαίνει τώρα: Διεκόπη η δίκη στο Εφετείο της Μυτιλήνης. Όλες οι εξελίξεις …

post-img

εφετειο

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δίκης για την «Εγκληματική οργάνωση της Λήμνου», στο τριμελές εφετείο της Μυτιλήνης
Η δίκη ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί με τελικά 15 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι τρείς γυναίκες. Οι οποίες δεν είχαν προφυλακιστεί.

Μετά από δυο διακοπές για διοικονομικά θέματα, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις τριών μαρτύρων κατηγορίας του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής αστυνομίας.

Οι μάρτυρες δέχτηκαν βροχή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, αλλά προς έκπληξη όλων ακόμα και της έδρας απαντούσαν με δυσκολία.

Οι μάρτυρες απέφευγαν να χαρακτηρίσουν την οργάνωση εγκληματική, ενώ σε επίμονες ερωτήσεις των συνηγόρων για το αν οι πελάτες τους υπέπεσαν σε συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, οι απαντήσεις τους ήταν ότι «δεν θυμόμαστε…».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι στους μάρτυρες κατηγορίας, δεν υπήρξε κάποιος της δίωξης ναρκωτικών.

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τους συνηγόρους στηρίζεται σε σαθρές κατηγορίες μια και στους περισσότερους κατηγορουμένους δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ποσότητες όπως οι αρχές περίμεναν.. ενώ άδικη χαρακτηρίζεται η κράτηση των κατηγορουμένων στις φυλακές, με μόνο στοιχείο τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Χαρακτηριστικά συνήγορος υπεράσπισης, μίλησε για άδικη προφυλάκιση πελάτη του, με μια μόνο καταγεγραμμένη συνομιλία σε πλήθος 2.000 και πλέον συνομιλιών, στην οποία μάλιστα ζητά τη δόση του όπως και ο μάρτυρας κατηγορίας, συμπέρανε.

Το κατηγορητήριο λοιπόν, φαίνεται να «ξεφουσκώνει» για πολλούς από αυτούς. Μάλιστα χαρακτηριστικά ο καθηγητής διοικονομίας κ. Μαργαρίτης συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε ότι «πρώτη φορά βλέπει εγκληματική οργάνωση να πουλάει και να εισπράττει στα ίδια τα μέλη της…», ενώ εξέφρασε την απορία του για την μη σύλληψη των 30 και πλέον ατόμων που φέρονται να πήραν μικροποσότητες από δύο συγκεκριμένα άτομα και που χαρακτηρίζονται ως «χρήστες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Δημητρακόπουλος συνήγορος υπεράσπισης, χαρακτήρισε υπερεκτιμημένη την υπόθεση, μια και οι ποσότητες που βρέθηκαν  για 15 κατηγορούμενους, δεν φτάνει ούτε για προσωπική τους χρήση, όταν αντίστοιχες υποθέσεις κάνουν λόγο για τόνους και καραβιές ναρκωτικών.

Έτσι διαφαίνεται από την πρώτη μέρα κιόλας ότι με αυτά και με αυτά, οι περισσότεροι θα πέσουν στα μαλακά μια και τα στοιχεία είναι ελάχιστα.

Η δίκη διακόπηκε στις 19:00 με τις απολογίες τριών κατηγορουμένων (δυο εκ των οποίων αστυνομικοί) να υπολείπονται για αύριο.

Αύριο στις 09:00 θα συνεχιστεί η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, τις προτάσεις της εισαγγελέως και την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!