πιτα

Υλικά

  •  1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  •  1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  •  1 κρόκο αβγού
  •  1/2 φλιτζάνι γάλα

για τη γέμιση

  •  1 κιλό κολοκυθάκια
  •  1/2 κιλό κολοκυθοανθούς
  •  4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 φλιτζάνια τυρί χλωρό Λήμνου θρυμματισμένο
  •  1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  •  4 αβγά
  •  3/4 φλιτζανιού τραχανά ξινό
  •  1/2 φλιτζάνι γάλα
  •  1 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  •  αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε τους κολοκυθοανθούς. Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθοανθούς και τον τραχανά. 

Ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και να μείνουν με το λάδι τους. Κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το μισό φλιτζάνι γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε σουρωτά τα μισά φύλλα κρούστας ελαφρώς βουτυρωμένα ανάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, επίσης σουρωτά. Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τον κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε την πίτα.

Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα για 45 λεπτά.

Πηγή: thecookbook

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ