Χθες Σάββατο, μεταφέρθηκε με κάθε λαμπρότητα το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος στην Μύρινα Λήμνου.

Το πολύτιμο κειμήλιο συνοδεύτηκε από μοναχούς της Ιεράς μονής Κουτλουμουσίου από σκάφος που διέθεσε για το σκοπό αυτό το λιμεναρχείο Μύρινας Λήμνου.

Στην υποδοχή παρέστη σύσσωμη οι πολίτικη ηγεσία της Λήμνου αλλά και ο Βουλευτής του νομού της Νέας Δημοκρατίας κος Αθανασίου.

Παρόντες και οι επικεφαλής όλων των σωμάτων των ένοπλων δυνάμεων και τον σωμάτων ασφαλείας.

Με την άφιξη και με συνοδεία τις φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου αλλά και της μπάντας του στρατού, ξεκίνησε η πορεία λιτανεύσης του Τίμιου Ξύλου από το λιμάνι προς την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, Αγία Τριάδα, συνοδεία όλης της Ιερατικής κοινότητας, εκπροσώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου, εκπροσώπων φορέων και ένα πρωτοφανές εντυπωσιακά μεγάλο πλήθος πιστών.

Με την άφιξη και εναπόθεση του Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό, το οποίο υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικόλαος Μεσογαίας παριστάμενου και του Μητροπολιτη Λήμνου και Άγιου Ευστρατίοτ κ.κ. Ιερόθεου, ξεκίνησε η προσκύνηση του, από τους εκατοντάδες πιστούς που τους διέκρινε μια ιδιαίτερη ευλάβεια, αλλά και πολλοί ήταν με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια.

Η έναρξη των εκδηλώσεων αναμένεται να προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον, μιας και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί άφιξη πλήθους επισήμων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια, υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ των κατοίκων της Λήμνου και της Μοναστικής Πολιτείας του Άθου.

Παλαιοτέρα μεγάλος αριθμός κατοίκων, μετέβαιναν με καΐκι στον Άθω τόσο για να εργαστούν, όσο και να προσκυνήσουν τα μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο κειμήλια που φιλοξενούνται εκεί. Τονίζοντας έτσι την μοναδικότητα και την πνευματικότητα του Αγίου Όρους που μέχρι και σήμερα θεωρείται ο φάρος την παγκόσμιας ορθοδοξίας.

Άλλωστε, αυτή η διαχρονική ύπαρξη ιδιαίτερων δεσμών πιστοποιείται και μόνο από το γεγονός, ότι επέλεξε η Μόνη Κουτλουμουσίου να φέρει το μεγαλύτερο κειμήλιο της χριστιανοσύνης, για να τιμήση τα 150 χρόνια από την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδας στην Μύρινα.

 

Το πρόγραμμα των ημερών


 

IMG_4927

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λόγω αλλαγής θρησκεύματος πωλείται αυθεντικό τεμάχιο Τιμίου Ξύλου σε τιμή ευκαιρίας.
    Διαστάσεις 30,5Χ12,8Χ2,3 ασπρόμαυρο καλοσυντηρημένο, πιστοποιητικό γνησιότητος στην Εβραϊκή, Ελληνική και Αραμαϊκή.
    Συνοδεύεται από κομποσχοίνι, λιβάνι, σμέρνα και οδηγίες χρήσεως.

    Τιμή 23,99 € + έξοδα αποστολής 347,99 €. , ή ανταλλάσσεται με κελεμπία και μπούργκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here