Ο Λημνιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται! Σε μια εποχή που όλοι δυσανασχετούν με την κρίση, οι Λημνιοί αποφασίσαν να χαράξουν την δική τους ρότα! Για τρίτη μέρα σήμερα το Aqua Maria δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Μύρινας.  Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς και περίμενε το πλοίο να προσεγγίσει, το οποίο ερχόταν από την Καβάλα. Η σημερινή συγκέντρωση σε τίποτα δεν θύμιζε τις προηγούμενες δύο ούτε σε όγκο ούτε σε παλμό. Από κάθε γωνιά της Λήμνου κατεύθαναν λεωφορεία με κόσμο. Κάθε χωριό της Λήμνου, μεγάλο ή μικρό, είχε τους δικούς του ανθρώπους στην σημερινή “γιορτή”. Είχαν ανάψει δύο μεγάλες φωτιές για να ζεσταίνεται ο κόσμος ενώ νέοι με ταμπούρλα δίναν το δικό του αγωνιστικό πνεύμα.

Κατά την διάρκεια της αναμονής του Aqua Maria τον λόγο στο μικρόφωνο πήραν τόσο ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανταρλιώτης, όσο και Δήμαρχος κ. Χατζηδιαμαντής. Με τις ομιλίες τους έκαναν σαφές ότι ο αγώνας της Λήμνου μόλις έχει αρχίσει.

Την στιγμή που το πλοίο μπήκε στο λιμάνι, όλοι οι παρευρισκόμενοι με μια φωνή βροντοφώναζαν συνθήματα. Η παρουσία των λιμενικών ήταν κάτι παραπάνω από διακριτική! Ο καπετάνιος του πλοίου έκανε μία μόνο προσπάθεια να προσεγγίσει την προβλήτα αλλά γρήγορα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να εγκαταλείψει. Το Aqua Maria αποχαιρέτησε την Μύρινα εν μέσω βεγγαλικών και χειροκροτημάτων.

Από αύριο το συγκεκριμένο πλοίο θα τεθεί εκτός δρομολογίων λόγω προγραμμματισμένων εργασιών συντήρησης. Σύμφωνα με την σύμβαση η ναυτιλιακή εταιρία είναι υποχρεωμένη να το αντικαταστάσει, έστω για αυτες τις λίγες μέρες και ίσως η Λήμνος μετά από καιρό αντικρύσει ένα αξιοπρεπές καράβι. Δυστυχώς όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προτίθεται να δρομολογήσει άλλο πλοίο για αντικατάσταση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο αγώνας της Λήμνου συνεχίζεται με μεγαλύτερη θέρμη από κάθε άλλη φορά. Το επόμενο ραντεβού των κινητοποιήσεων μετατίθεται για μετά τις εργασίες συντήρησης του Aqua Maria.

Δυστυχώς ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης φρόντισε πολύ εσπευσμένα να ανανεώσει την σύμβαση δρομολόγησης του Aqua Maria στην γραμμή Λάυριο Λήμνο, χωρίς να υπολογίσει τις αντιδράσεις της Λήμνου. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι κινητοποήσεις στην Σάμο και σειρά έχουν και άλλα νησιά του Αιγαίου. Τελικά η καρέκλα του υφυπουργειου Ναυτιλίας αποδεικνύεται ηλεκτρική!

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here