ΛΗΜΝΟΣ

Υγειονομική ομάδα «task force» στο Αιγαίο μεταξύ των οποίων και η Λήμνος, προχωρά το Υπουργείο Υγείας.

 

ΓΙΑΤΡΟΣΣτη δημιουργία ομάδας «task force» στην περιοχή του Αιγαίου, με γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς, που θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, μεταξύ των οποίων και η Λήμνος, προχωρά το Υπουργείο Υγείας.
Το συγκεκριμένο θέμα, μαζί με διάφορα ζητήματα που αφορούν το ιατρικό προσωπικό στο νησιωτικό Αιγαίο, όπως την έγκριση των οργανισμών των νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, την ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και το ζήτημα των γιατρών που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος επισκέφθηκε τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου στον Πειραιά.

Ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι έχουν υπογραφεί οι διορισμοί όλων των γιατρών των οποίων οι κρίσεις είχαν ολοκληρωθεί αλλά και των επικουρικών ιατρών για τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, ενώ συζήτησε και θέματα εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με προοπτική υγειονομικής κάλυψης και για τη χειμερινή περίοδο των νησιών της άγονης γραμμής. Επίσης, αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από τη συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.
Στη Λήμνο
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο της Λήμνου αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη στελέχωση της παθολογικής κλινικής, ενώ η διασύνδεση των δύο νοσοκομείων, της Λήμνου και της Μυτιλήνης, μόνο προβλήματα, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έχει δημιουργήσει.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λήμνου υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους προγράμματα, με γιατρούς επισκέπτες, όχι μόνο δεν επιλύουν τα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης των νοσοκομείων των νησιών, αλλά ούτε καν μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν και με το πλοίο «Ιπποκράτης» αλλά και με την τηλεϊατρική στα νησιά, όπως υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, καθώς υπάρχει θέμα και με τη στελέχωση όχι μόνο σε γιατρούς ειδικοτήτων αλλά και σε αγροτικούς γιατρούς.

ΠΗΓΗ: Emprosnet

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.