ΛΗΜΝΟΣ

Αθώωση για γιατρό του νοσοκομείου Λήμνου!

post-img

Αρχικά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών για παθητική δωροδοκία

Αθωωτική απόφαση για τον τότε διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Λήμνου εξέδωσε το Εφετείο, μετά την προσφυγή του εκεί κατά της καταδικαστικής γι’ αυτόν απόφασης για παθητική δωροδοκία. Ο γιατρός Πέτρος Λαζαρίδης αθωώθηκε μετά την προσφυγή του στο Εφετείο κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, τον Απρίλιο του 2009, για καταδίκη του σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή για παθητική δωροδοκία ποσού 300 ευρώ. Εκείνη η απόφαση είχε χαρακτηριστεί πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, λόγω και το ύψος του χρηματικού ποσού της δωροδοκίας, αλλά και για το γεγονός ότι χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ο μηνυτής είχε πείσει το δικαστήριο για την τέλεση του αδικήματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας στο «Ε» τόνισε: «Αναδεικνύεται πόσο είμαστε όμηροι των διαθέσεων του οποιουδήποτε έχει κάποιο παράπονο. Χωρίς κανένα μάρτυρα, χωρίς αποδείξεις, ο οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει εναντίον μας. Εγώ από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει ότι θα προσφύγω στο Εφετείο για να δικαιωθώ. Δεν μπορεί ο καθένας να σπιλώνει την υπόληψή μου· ήμουν βαθιά θιγόμενος και ένιωσα φοβερά απροστάτευτος. Τώρα, μετά από επτά χρόνια αγώνα, δικαιώνομαι από αυτή την απόφαση.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη το 2004, όταν μια γυναίκα από τον Άγιο Δημήτριο εισήχθη στο Νοσοκομείο Λήμνου για να υποβληθεί σε επέμβαση χολής. Σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο σύζυγος της γυναίκας, την ώρα που γινόταν η εγχείρηση ο συγκεκριμένος γιατρός βγήκε από το χειρουργείο και του ζήτησε το ποσό των 300 ευρώ. Τρεις ημέρες αργότερα, η άτυχη γυναίκα κατέληξε από πνευμονική εμβολή. Τότε ξεκίνησε και ο δικαστικός αγώνας του συζύγου, ο οποίος – όπως είχε δηλώσει – υπέβαλε μήνυση για δικαίωση στη μνήμη της γυναίκας του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιατρικός κόσμος της Λήμνου είχε παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση, καθώς άλλος ένας γιατρός τότε αντιμετώπιζε παρόμοιες κατηγορίες.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!