Ευχάριστες και ιδιαίτερα σημαντικές ειδήσεις για τη Λήμνο προέκυψαν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.
Η σημαντικότερη ανακοίνωση αφορά τη χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την αναβάθμιση της Λεωφόρου Δημοκρατίας στη Μύρινα, του πιο πολυσύχναστου δρόμου του νησιού. Όπως γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το έργο θα περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμό, κατασκευή και αναβάθμιση πεζοδρομίων, παρεμβάσεις πρασίνου, αλλά και αποστραγγιστικά έργα, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργικότητας της περιοχής.
Με τη σύμφωνη γνώμη της Δημάρχου Ελένη Γεώργα, ο Δήμος Λήμνου αναλαμβάνει άμεσα την εκπόνηση της μελέτης, η οποία αναμένεται να παραδοθεί μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί εντός του 2026.
Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στα ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων του νησιού. Ο Έπαρχος Λήμνου αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της μελέτης για το Φράγμα Κάσπακα, η οποία – όπως τόνισε – παραγγέλθηκε από τον Περιφερειάρχη, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη και την υδροδότηση της περιοχής.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε και η ανάθεση μελέτης για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του Φράγματος Κοντιά, καθώς και των αρδευτικών καναλιών, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των υποδομών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών του νησιού.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των μέτρων βιοασφάλειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού στη Λήμνο, τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία ειδική αψίδα απολύμανσης στο λιμάνι της Μύρινας. Την ανακοίνωση έκανε με σχετική ανάρτησή του ο Έπαρχος Λήμνου, επισημαίνοντας τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας του ζωικού κεφαλαίου του νησιού.
Οι ανακοινώσεις αυτές δημιουργούν θετικό κλίμα και προσδοκίες για σημαντικές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς της Λήμνου, όπως οι υποδομές, η καθημερινότητα των πολιτών, η αγροτική ανάπτυξη και η προστασία της δημόσιας υγείας και της τοπικής παραγωγής.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με τον Δήμαρχο Κυθήρων και Πρόεδρο της Επιτροπής Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ :Αποζημιώσεις τώρα σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Η κρίση στην ύπαιθρο μέσα από 7 σκληρά παραδείγματα
- Επιμορφωτική κινητικότητα Erasmus+ εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Μύρινας στην Aruba
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




