ΛΗΜΝΟΣ

Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου- το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου, επίσημος υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

post-img

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, οι μαθητές μας την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από τις νέες τεχνολογίες, τις παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σοβαρά φαινόμενα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός και ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στα διαδικτυακά παιχνίδια και τον κίνδυνο εθισμού. Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι προστασίας από τα διαδικτυακά ψεύδη (fake news και deep fake news) και τονίστηκε η σημασία του σεβασμού των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο. Η διαδικτυακή εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης και προβληματισμού, ενισχύοντας τη διαμόρφωση υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων ψηφιακών πολιτών (Πυλώνας Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ενεργού Πολιτειότητας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετέχει και ως επίσημος υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου  #SID2026 #SaferInternetDay #SaferInternetDay2026 (Τρίτη 10  Φεβρουαρίου 2026) όπως φαίνεται και στον interactive map.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Όλοι έχουμε την ευθύνη να κάνουμε τη διαφορά στο διαδίκτυο. Όλοι μπορούμε να προωθήσουμε το θετικό με το να είμαστε ευγενικοί και με σεβασμό προς τους άλλους και αναζητώντας εποικοδομητικές ευκαιρίες για δημιουργία και σύνδεση. 

https://saferinternet4kids.gr/

 

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αρβανιτίδου Σοφία, Φιλόλογος Αγγλικής

 

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.