Με έντονα χειμωνιάτικο χαρακτήρα αναμένεται να κάνει «ποδαρικό» το 2026 στη Λήμνο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η Πρωτοχρονιά θα κυλήσει με χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς βόρειους ανέμους και αυξημένη πιθανότητα χιονόπτωσης, κυρίως κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 0°C, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι αισθητά χαμηλότερη, λόγω των ισχυρών έως πολύ ισχυρών βορείων ανέμων, που κατά τόπους ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, με ριπές ακόμη μεγαλύτερης έντασης. Το κρύο θα είναι έντονο σε ολόκληρο το νησί, ιδιαίτερα στα βόρεια και πιο εκτεθειμένα σημεία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόβλεψη για χιονόπτωση, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί από το βράδυ της παραμονής και να συνεχιστεί, κατά διαστήματα, έως τις πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς. Τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα είναι ασθενή, χωρίς να αποκλείεται όμως τοπικά μεγαλύτερη ένταση, κυρίως σε περιοχές με υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, με αρκετή συννεφιά και περιορισμό των φαινομένων.

Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.


