Σήμερα το πρωί οι μαθητές του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Μύρινας προχώρησαν σε κατάληψη των σχολικών τους κτιρίων, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθούνται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Η κινητοποίηση αυτή προέκυψε ύστερα από έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αλλαγές στο σχολικό ωράριο, το οποίο, σύμφωνα με τους μαθητές, δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας.
Ένα από τα βασικά αιτήματα των μαθητών αφορά την καθυστερημένη προσέλευση ορισμένων συμμαθητών τους, εξαιτίας των δρομολογίων των ΚΤΕΛ που δεν συντονίζονται με την έναρξη των μαθημάτων. Όπως τονίζουν, η ασυμβατότητα αυτή δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία και στη δίκαιη συμμετοχή όλων στη σχολική διαδικασία. Παράλληλα, αντιδρούν στη σύμπτυξη τμημάτων που προβλέπεται από το σχέδιο του Υπουργείου, καθώς θεωρούν ότι η συγχώνευση υποβαθμίζει το επίπεδο της εκπαίδευσης, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



