ΛΗΜΝΟΣ

Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου-Ευλογιά προβάτων : Παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα προστασίας, εντατικοί έλεγχοι σε εκτροφές.

post-img

Μετά την επιβεβαίωση και δεύτερου κρούσματος ευλογιάς των προβάτων στην περιοχή του Πορτιανού , επισημαίνουμε πως ισχύουν τα κάτωθι μέτρα προστασίας :

Γύρω από την μολυσμένη εκμετάλλευση ορίζεται μία ζώνη προστασίας, η οποία οριοθετείται από τις Δημοτικές Κοινότητες Πορτιανού, Τσιμάνδρια, Κοντιάς και την περιοχή Άγιος Θεόδωρος και μία ζώνη επιτήρησης, η οποία οριοθετείται  από τις Δημοτικές Κοινότητες Ατσικής, Σαρδές, Δάφνη, Καρπάσι, Λιβαδοχώρι, Κόρνος, , Άγιος Δημήτριος, Κάσπακας, Μύρινα, Πλατύ, Νέα Κουτάλη, Λύχνα, Μούδρος και τις τοποθεσίες Παραλία Θάνους, Κουρούνι, Αλογονήσι, Κουκονήσι και Άγιος Ιωάννης Κάσπακα.

Στη ζώνη προστασίας εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα: 

α) Απογραφή όλων των εκμεταλλεύσεων που έχουν ζώα των ευαίσθητων ειδών οι οποίες υποβάλλονται, περιοδικά, σε κτηνιατρική επιθεώρηση. 

β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και της μεταφοράς των ζώων των ευαίσθητων ειδών στους δημόσιους ή ιδιωτικούς δρόμους. 

γ) Περιορισμό των ζώων των ευαίσθητων ειδών στην εκμετάλλευση που βρίσκονται. 

δ) Τα μέτρα στη ζώνη προστασίας διατηρούνται για 21 ημέρες μετά τη θανάτωση όλων των ζώων των μολυσμένων εκμεταλλεύσεων και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης σ ’αυτές. 

ε) Μετά τη λήξη της ανωτέρω αναφερόμενης περιόδου εφαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν στη ζώνη επιτήρησης.

 

Στη ζώνη επιτήρησης εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα: 

α) Απογραφή όλων των εκμεταλλεύσεων που έχουν ζώα των ευαίσθητων ειδών. 

β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας ζώων των ευαίσθητων ειδών στους δημόσιους δρόμους ή ιδιωτικούς δρόμους, εξαιρουμένων των οδών εξυπηρέτησης των εκμεταλλεύσεων. 

γ) Επιτρέπεται η μεταφορά ζώων των ευαίσθητων ειδών εντός της ζώνης επιτήρησης, μόνο μετά από άδεια του της Δ/νσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Λέσβου

δ) Απαγόρευση της εξόδου ζώων των ευαίσθητων ειδών από τη ζώνη επιτήρησης για 21 ημέρες.

ε) Τα μέτρα στη ζώνη επιτήρησης διατηρούνται για 30 ημέρες.

 

Παράλληλα, γνωστοποιούμε πως από αύριο  Πέμπτη, 28-11-2024 πρόκειται να ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι στις κατά τόπους κτηνοτροφικές μονάδες από στις οικείες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές, Δημοτικές, Κοινοτικές Αρχές, ως και τα όργανα της Αγροφυλακής.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.