ΛΗΜΝΟΣ

Λαική Συσπείρωση : Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία της Λήμνου.

post-img

 Στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10 Ιουλίου 2024 και στο θέμα της αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου και των αποδοχών καθαριστριών σχολείων, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου Κώστας Μαδυτινός, επανέφερε για άλλη μια φορά το αίτημα εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, αλλά και του πανελλαδικού σωματείου σχολικών καθαριστριών, για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία.

  Το ζήτημα της υγιεινής και της καθαριότητας στα σχολεία είναι σοβαρό και δεν μπορεί να μπαίνει στην πολιτική του κόστους – οφέλους από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές. Πρέπει να καταργηθεί το κριτήριο του να καθορίζεται το εργασιακό ωράριο των σχολικών καθαριστριών ανάλογα με τις αίθουσες διδασκαλίας του κάθε σχολείου που αποβλέπει στην «εξοικονόμηση» εργαζομένων καθαριότητας και στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων. Η σχολική καθαρίστρια είναι απαραίτητη για κάθε σχολείο σε όλες τις ώρες της λειτουργίας του και μετά απ’ αυτές και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εργασιακό ωράριο πλήρους ωραρίου. Πρέπει να σταματήσουν τα φαινόμενα, οι εκπαιδευτικοί να καθαρίζουν μόνοι τους χώρους σχολείων, γιατί η καθαρίστρια είναι μειωμένου ωραρίου και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.

  Η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία και αύξηση κονδυλίων προς τους Δήμους γι’ αυτό τον σκοπό. Στα μεγάλα σχολεία να υπάρχει και δεύτερη σχολική καθαρίστρια. Να γίνει και νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου αν χρειαστεί, για την εξασφάλιση του πλήρους ωραρίου σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!