ΛΗΜΝΟΣ

Υπογραφή σύμβασης έργου αποκατάστασης Ρωμαίικου.

post-img

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, στο Δημαρχείο, μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα, υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του υποέργου 1: «Αποκατάσταση ζημιών στο υφιστάμενο τοιχίο και τις υποδομές του παραλιακού μετώπου  στον Ρωμαίικο Γιαλό της Κοινότητας Μύρινας του Δήμου Λήμνου (Απόσπασμα της με αριθμό 1/2024 τεχνικής μελέτης)» της Πράξης «Αποκατάσταση ζημιών του παραλιακού μετώπου στον Ρωμαίικο Γιαλό του Δήμου Λήμνου, μετά τη θεομηνία τον Νοέμβριο 2023», συνολικού ποσού 492.713,93 ευρώ (με ΦΠΑ 24%), μετά τη ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. 

Η χρηματοδότηση του έργου είναι ενταγμένη στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025», με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 400.000,00€ και ιδιωτική συμμετοχή του Δήμου 150.000,00€ (υπ’ αριθ. οικ. 33786/9-4-2024 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών).

Στόχος του έργου είναι η άρση της επικινδυνότητας των ζημιών στο τοιχίο και στο παραλιακό μέτωπο που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας “Bettina” τον Νοέμβριο 2023. 

Η ανάδοχος εταιρεία θα καταθέσει τον προγραμματισμό εκτέλεσης των εργασιών σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες και το είδος των εργασιών που προβλέπει η μελέτη. 

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου θέτει τις βάσεις για την καλύτερη θωράκιση του παραλιακού μετώπου Ρωμαίικου Γιαλού, με στόχο η σημαντική αυτή περιοχή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λήμνου να μην υφίσταται ζημιές και μάλιστα αυτού του μεγέθους. Παράλληλα η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά την πρόοδο της μελέτης της ακτομηχανικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τη ΜΟΔ ΑΕ και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!