ΛΗΜΝΟΣ

Επιμελητήριο Λέσβου, επιστολή για μείωση ΦΠΑ σε σερβιριζόμενο καφέ, στα ροφήματα και στα μη αλκοολούχα ποτά.

post-img

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από τα μέλη μας, επιχειρήσεις εστίασης της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, σχετικά με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπ’ αριθμ. Ε2047/28-06-2024, για την αύξηση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, στα ροφήματα και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Η αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί αναπόφευκτα σε αυξήσεις τιμών, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την κατανάλωση και κατ’ επέκταση τη συνολική οικονομική δραστηριότητα και θα πλήξει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης που ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη λειτουργίας.

Ως Επιμελητήριο Λέσβου, απευθύνουμε έκκληση να επανεξεταστεί άμεσα η απόφαση αυτή και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, ιδιαίτερα στα νησιά του Β. Αιγαίου. Η διατήρηση του ΦΠΑ σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως ίσχυε έως πρόσφατα, θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

Αναμένοντας την άμεση παρέμβαση και την υποστήριξή σας στο δίκαιο αίτημά μας και την επιστροφή στο πρότερο καθεστώς, προκειμένου να προστατευτούν οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και επιπλέον να αποτραπεί η αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!