Πλησιάζει το 1o Hellenic Sensory Science Society – SENSO 25-28 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί στην Λήμνο απο το ΤΕΤΔ Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις :
Βασιλειάδου Σοφία, Ε&Α Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, Vergina Beer
– Αισθητηριακή ανάλυση και εφαρμογή στην βιομηχανία.
Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής A’, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Νέες τεχνολογίες στην αισθητηριακή ανάλυση για την κατανόηση της εμπειρίας των καταναλωτών: τρόφιμο και πολιτική.
Δερμίκη Μαρία, Assistant Professor, School of Science, Atlantic Technological University
– Αξιοποίηση διαφόρων μεθόδων για τη διερεύνηση των απόψεων των ενδιαφερομένων μερών κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας φρούτων και λαχανικών ως προς την ανάπτυξη τροφίμων από απορρημένα τρόφιμα
Καλλίθρακα Σταματίνα, Καθηγήτρια Α’. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Υπολογισμός στυφότητας ελληνικών οίνων
Καλούδης Στάθης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Χρήση υπολογιστικών αλγορίθμων για την κατανόηση της ανθρώπινης αντίληψης στα τρόφιμα
Καραθάνος Θάνος, Χημικός-Οινολόγος, “PÚRO KARATHANOS – Organic Vineyards/Artisan Spirits”
– Οργανοληπτική αξιολόγηση αποσταγμάτων: μεθοδολογία και εφαρμογή στην έρευνα και σε διεθνείς διαγωνισμούς αλκοολούχων ποτών.
Κοντούσιας Δημήτρης, Ε&Α, Εταιρεία ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.
– Η συμβολή της αισθητηριακής ανάλυσης στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ελιάς.
Κοταρίδη Κλεμεντία, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
– Η μηχανική μάθηση αποκαλύπτει μοτίβα αισθητηριακών χαρακτηριστικών των Eλληνικών ποικιλιών ελαιολάδου
Κουσίση Ελισάβετ, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
– Τα εργαλεία αισθητηριακής αξιολόγησης θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις νέες επιχειρήσεις προϊόντων διατροφής στην Ουγκάντα.
Μαρκαντώνη Μαρία, Ε&Α, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων
& Ειδών Διατροφής
Μασούρας Θεόφιλος, Καθηγητής A’, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
– Αισθητηριακή Ανάλυση Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Ματσακίδου Άνθια, Ερευνήτρια, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
– Οργανοληπτικές ιδιότητες προϊόντων ανθρακούχου μεταλλικού νερού από τις πηγές της Σουρωτής, φυσικώς αρωματισμένων με φύλλα Hibiscus sabdariffa L. και Zingiber officinale.
Μουρτζίνος Ιωάννης. Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
– Η αισθητηριακή ανάλυση ως εργαλείο ταξινόμησης αιθέριων ελαίων Origanum vulgare L.
Ναζίρη Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Επίδραση διαφορετικών συνθηκών παλαίωσης στις αισθητηριακές ιδιότητες του κρασιού
Παναγιώτου Μαλαματένια, Σύμβουλος ΓΕΣΥ ΕΛΕΤΟ
– Λεξικολογικές και ορολογικές προκλήσεις και νέα εργαλεία στο πεδίο της αισθητηριακής επιστήμης στην Ελλάδα
Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη, Καθηγήτρια A’, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
– Επίδραση της βιώσιμης συσκευασίας στην οργανοληπτική ποιότητα του ροφήματος καφέ
Τσιτούρη Κλαίρη, QACS LAB
– Αισθητηριακή αξιολόγηση: ένα σημαντικό εργαλείο ελέγχου των αλληλεπιδράσεων συσκευασίας – τροφίμου
Mugampoza Eddie, Dean Faculty of Science, Kyambogo University, Uganda
– Τα εργαλεία αισθητηριακής αξιολόγησης θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις νέες επιχειρήσεις προϊόντων διατροφής στην Ουγκάντα.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Από 1η Νοεμβρίου άμεσες πληρωμές (IRIS) χωρίς προμήθεια σε όλες τις επιχειρήσεις, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα
- Λήμνος ANZAC DAY: Παρουσία εκπροσώπων έξι Χωρών οι επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη της Καλλίπολης.(Βίντεο-Φώτο)
- Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Ο παίκτης που κέρδισε τις 100.000 ευρώ και ξετρέλανε τον Αρναούτολου
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.