ΛΗΜΝΟΣ

To Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

post-img

Ο Απρίλιος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Στις 2 Απριλίου είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Παγκοσμίως αυτές τις μέρες υλοποιούνται διάφορες δράσεις με σκοπό την  ενημέρωση, την αποδοχή και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις ανάγκες που έχουν όσοι  βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. 

Έτσι λοιπόν και το Σχολείο μας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο, μιας και προτεραιότητά μας είναι να  καταρρίψουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουμε θεμέλια για μια κοινωνία  ανοιχτή ως προς τα άτομα με Αυτισμό και τις οικογένειές τους. 

Την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 με 12:00 π.μ. το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας  οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Αυτισμό.  

Περιγραφή της δράσης: 

10:00-10:30 π.μ Σημείο Εκκίνησης στο Γυμνάσιο (από την πλευρά του Ρωμέϊκου Γυαλού). Θα μοιραστούν τα μπλε μπαλόνια του Αυτισμού στους συμμετέχοντες και θα ξεκινήσει η πορεία  μέσα από την αγορά. 

10:30-11:45 π.μ. στάση στην Πλατεία Υψιπύλης (πλατεία ΟΤΕ). Θα πραγματοποιηθεί σύντομη  ομιλία, ανάρτηση δημιουργιών και μηνυμάτων των μαθητών και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.  11:45-12:00 π.μ. συνέχιση της πορείας μέσα από την αγορά με κατάληξη στο Παλιό Λιμάνι έξω από  το Δημαρχείο. Απόδοση ψηφίσματος στην κα. Δήμαρχο με τις ανάγκες και τα αιτήματα των Ατόμων  με Αναπηρία – των Οικογενειών τους και των Εκπαιδευτικών.  

Θα συμμετέχουν αντιπροσωπίες μαθητών από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης Μύρινας.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο σχολείο μας, τηλέφωνο επικοινωνίας 22540 – 92  573. 

Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας στην δράση αυτή, μας αφορά όλους!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!